Перехід до вмісту

Фотографія

ЗНО і все,що з ним пов'язано.

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
207 відповідей у цій темі

#181 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 6 538 повідомлення
  • Місто:Полтава
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 04 лютий 2021 - 16:23

а підкажіть, будь ласка, 4-і класи ДПА писали наприкінці травня? до останнього дзвоника?

Точно до останнього дзвоника) і, як на мене, занадто великого значення йому надають) Це взагалі як звичайна контрольна робота, ні на що не впливає)

#182 Yrinka

Yrinka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 2 804 повідомлення
  • Місто:Счастье
  • Ім'я:Ірина

Нагороди

2    5      

Опубліковано 04 лютий 2021 - 16:53

Точно до останнього дзвоника) і, як на мене, занадто великого значення йому надають) Це взагалі як звичайна контрольна робота, ні на що не впливає)

дякую) я трохи з іншою метою) нам у травні на обстеження їхати, а запис зараз - намагаюсь зпланувати)

#183 vicf

vicf

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 622 повідомлення
  • Ім'я:Виктория

Опубліковано 05 лютий 2021 - 08:02

а підкажіть, будь ласка, 4-і класи ДПА писали наприкінці травня? до останнього дзвоника?

Писали где-то 14-16 мая

• Yrinka це подобається

#184 Alenka

Alenka

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 948 повідомлення
  • Місто:Центр-Гожулы
  • Ім'я:Алена

Нагороди

Опубліковано 05 лютий 2021 - 09:09

Не понимаю смысла ДПА в 4м классе. Кроме лишнего стресса тдля детей, конечно

#185 mitera

mitera

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 247 повідомлення
  • Місто:Полтава, Левада

Нагороди

2               

Опубліковано 05 лютий 2021 - 09:20

дякую) я трохи з іншою метою) нам у травні на обстеження їхати, а запис зараз - намагаюсь зпланувати)

Несколько знакомых не писали ДПА по ряду причин, никак на табель это не повлияло. Пропустили как обычную контрольную и ничего не случилось

Відредаговано mitera, 05 лютий 2021 - 09:21.

#186 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 05 лютий 2021 - 09:28

Не понимаю смысла ДПА в 4м классе. Кроме лишнего стресса тдля детей, конечно

Стрес також і для батьків. За першим сином я так переживала за ДПА, готувалися починаючи з нового року. Потім в 5 класі писали ще і моніторинг. А за другою дитиною навіть не звернула уваги. Вже знала що це просто як контрольна. Мониторинг вже не писали в 5 класі. 

#187 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення
  • Ім'я:Оксана

Опубліковано 05 лютий 2021 - 10:18

А я злюсь....ребенок 100% поступаeт в польський ВУЗ, решил сдать четыре предмета все как ДПА, т.к не видит целесообразности сдавать их как ЗНО.
+ английский как ДПА имеет право не сдавать вообще, учитывая сертификат IELTS с баллом 7,5.
Началось...почему???? он же может на 200 баллов сдать!!! а вдруг что то не получится с поступлением за рубеж- надо перестраховаться!!
Папа пришел со школьного собрания под впечатлением всех уговоров, начал агитировать ребенка регистрироваться на ЗНО ( мол, разницы особой нет, и вопросы одинаковые, и писать ДПА будешь же все равно в пункте сдачи ЗНО..)
Сын обиделся, вспыхнул.....слово за слово- в доме разгорелся скандал..
Аргументы сына- я уже все решил,имею право- я уже взрослый!... зачем вы все начинаете меня сбивать и уговаривать...я готовился, сдавал IELTS, имею право английский не писать!...зачем мне ЗНО, если я точно поступлю в Варшаву??...
В общем...еле успокоила к двум часам ночи.
Чем ближе к концу года, тем сильнее градус напряжения .... наверное,пора к психологу- или папе с сыном...или сыну...или мне...фух(((
С английским непонятно, как правильно регистрировать ...
Переписка с " Українським центром оцінювання якості освіти":
" У вступника є сертифікат міжнародного сертифікаційного центру IELTS,що підтверджує рівень знання іноземної мови на рівні С1.
У попередні роки при виборі предмету ДПА з іноземної мови була можливість проставити відмітку про наявність такого сертифікату, що автоматично визначало оцінку ДПА з іноземної мови - 12 балів. Чи є можливість при реєстрації цього року внести таку відмітку і якщо "так", як/ де саме вона проставляється?"
Ответ:
" Добрий день! Ця позначка не проставляється, але Ви маєте можливість не обирати четвертий предмет ДПА ( отримаєте попередження, яке зможете проігнорувати), представники закладу освіти будуть автоматично повідомлені про те, що Ви обрали лише три предмети ДПА і очікуватимуть від Вас відповідного сертифікату".
......

Відредаговано Ксаночка, 05 лютий 2021 - 10:35.

#188 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 538 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 05 лютий 2021 - 10:28

А я злюсь....ребенок 100% поступаeт в польський ВУЗ, решил сдать четыре предмета все как ДПА, т.к не видит целесообразности сдавать их как ЗНО.
+ английский как ДПА имеет право не сдавать вообще, учитывая сертификат IELTS с баллом 7,5.
Началось...почему???? он же может на 200 баллов сдать!!! а вдруг что то не получится с поступлением за рубеж- надо перестраховаться!!
Папа пришел со школьного собрания под впечатлением всех уговоров, начал агитировать ребенка регистрироваться на ЗНО ( мол, разницы особой нет, и вопросы одинаковые, и писать ДПА будешь же все равно в пункте сдачи ЗНО..)
Сын обиделся, вспыхнул.....слово за слово- в доме разгорелся скандал..
Аргументы сына- я уже все решил,имею право- я уже взрослый!... зачем вы все начинаете меня сбивать и уговаривать...я готовился, сдавал IELTS, имею право английский не писать!...зачем мне ЗНО, если я точно поступлю в Варшаву??...
В общем...еле успокоила к двум часам ночи.
Чем ближе к концу года, тем сильнее градус напряжения .... наверное,пора к психологу- или папе с сыном...или сыну...или мне...фух(((

Не зрозуміла цієї фрази... Він же не зможе ніяким чином інакше здати ДПА, крім як реєструватися на ЗНО і відмічати потрібні предмети для ДПА.

Тобто іншого варіанту, крім як реєструватися на ЗНО немає. Просто він може потім ці сертифікати ЗНО з результатами ігнорувати/викинути/порвати тощо

#189 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 05 лютий 2021 - 10:45

Не зрозуміла цієї фрази... Він же не зможе ніяким чином інакше здати ДПА, крім як реєструватися на ЗНО і відмічати потрібні предмети для ДПА.
Тобто іншого варіанту, крім як реєструватися на ЗНО немає. Просто він може потім ці сертифікати ЗНО з результатами ігнорувати/викинути/порвати тощо

Син наполягає на відмітках при реєстрації:
наприклад :
" Українська мова" " Зарахувати як оцінку ДПА"
А в пункті " Результати за шкалою 100-200 балів" відмітити " не отримувати".
Так як бали йому для вступу не потрібні, бо в Україні вступати не буде.

https://youtu.be/efDpwONafbc

Відредаговано Ксаночка, 05 лютий 2021 - 10:48.

#190 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 05 лютий 2021 - 11:26

А я злюсь....ребенок 100% поступаeт в польський ВУЗ

Я б не була так впевнена.
Наприклад: у цьому році, Німеччина відмовила нашим випускникам. Вірніше якби відразу сказали - ми не зацікавлені у студентах з вашої країни було б чесніше, а так іспити здали, а отримали відмову без пояснень. Тим хто здавав іспити он-лайн менш витратно, а хто оформляв візу, літав на екзамени - витратили кошти безрезультатно, про зусилля витрачені на підготовку до вступу роками говорити зайве...
PS: Прийнятих на навчання саме у цьому році не знаю, а більше сотні відмов - реальність вступу 2020 (сертифікати знання мов і т.п. не допомогли, хоча раніше абітурієнтів такого рівня брали залюбки).

Відредаговано Kalinna, 05 лютий 2021 - 11:30.

#191 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 05 лютий 2021 - 11:28

Я б не була так впевнена - в цьому році, наприклад, Німеччина відмовила нашим випускникам: вірніше навіть якби відразу сказали ми не зацікавлені у студентах з вашої країни, а так іспити здали, а отримали відмову без пояснень. Тим хто здавав іспити он-лайн ще менш витратно, а ті хто купував візу, літав на екзамени нормально витратили коштів безрезультатно...
Прийнятих на навчання у цьому році не знаю, а більше сотні відмов - реальність (сертифікати знання мов і т.п. не допомогли, хоча раніше абітурієнтів такого рівня брали залюбки).

З академією, куди планує вступати дитина, тримаємо постійний зв'язок- гарантія вступу 100%.
Вони дуже зацікавлені саме в українських майбутніх програмістах.
Тим паче, що в академії три форми навчання: очна, заочна та інтернет - форма( навіть якщо форс мажор якийсь станеться- дитина все одно вступить на одну із них і буде вчитися, а потім переведеться на іншу по приїзду на місце навчання).
Вступних екзаменів немає, ВУЗ цікавлять виключно високі бали математика/ фізика/ інформатика та мовний сертифікат.

Відредаговано Ксаночка, 05 лютий 2021 - 11:35.

#192 Kalinna

Kalinna

Faber est suae quisque fortunae

• Довгожителі
  • 8 669 повідомлення
  • Місто:Полтава, Сади 2
  • Ім'я:Інна

Нагороди

2            

Опубліковано 05 лютий 2021 - 11:32

З академією, куди планує вступати дитина, тримаємо постійний зв'язок- гарантія вступу 100%.
Вони дуже зацікавлені саме в українських майбутніх програмістах.

Удачі! У мене племінник був налаштований лише на Німеччину, тому Польщу запасним варіантом не розглядали, як показала практика - даремно(

#193 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 05 лютий 2021 - 11:35

Удачі! У мене племінник був налаштований лише на Німеччину, тому Польщу запасним варіантом не розглядали, як показала практика - даремно(

Дякую.
  • Kalinna це подобається

#194 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 538 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 05 лютий 2021 - 13:21

Син наполягає на відмітках при реєстрації:
наприклад :
" Українська мова" " Зарахувати як оцінку ДПА"
А в пункті " Результати за шкалою 100-200 балів" відмітити " не отримувати".
Так як бали йому для вступу не потрібні, бо в Україні вступати не буде.

Не моя, звичайно, справа)) але я б від результатів ЗНО не відмовлялася так одразу. Тим більше, що, по суті. від тієї галочки (точніше від того, що поставить її) ні холодно, ні жарко.

Саме з цієї точки зору я розумію чому школа вмовляє ставити ту галочку

А так, впевнена, що ваш син поступить куди захоче (чула про його досягнення ;)) !

Відредаговано Гелла, 05 лютий 2021 - 13:22.

#195 Sailor Moon

Sailor Moon

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 667 повідомлення
  • Ім'я:Альона

Нагороди

2            

Опубліковано 05 лютий 2021 - 13:48

Не моя, звичайно, справа)) але я б від результатів ЗНО не відмовлялася так одразу. Тим більше, що, по суті. від тієї галочки (точніше від того, що поставить її) ні холодно, ні жарко.

Саме з цієї точки зору я розумію чому школа вмовляє ставити ту галочку

А так, впевнена, що ваш син поступить куди захоче (чула про його досягнення ;)) !

Я б також здала. Зараз вони вам не потрібні, але вони в вас будуть. Ніхто не знає що буде і краще здати щоб був сертифікат ЗНО. 

#196 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 05 лютий 2021 - 16:38

Я б також здала. Зараз вони вам не потрібні, але вони в вас будуть. Ніхто не знає що буде і краще здати щоб був сертифікат ЗНО.

На цю тему мала розмову з сином неодноразово.
Його аргументи:
"Зараз мені ЗНО для вступу не потрібне.
На бакалавра в польській академії я буду навчатися чотири роки, і я планую обов'язково довчитися до отримання диплому ( ніякої мови про "не сподобається" навіть бути не може - мені ПОТРІБЕН диплом європейського зразку).
З магістратурою буду вирішувати, маючи диплом бакалавра на руках.
Працювати в сфері IT, заробляючи доволі таки непогані гроші, я можу вже зараз і без будь-яких дипломів ( вже спробував, тому тут ніякі аргументи проти не спрацьовують).
Але я розумію, що вища освіта мені точно не завадить. Вступати в український ВУЗ я не хочу, бо по спеціалізації, яку я обрав для навчання, в нашій країні, на превеликий жаль, доволі застаріла програма та слабка база.
Якщо я вирішу колись повернутися працювати в Україну і виявлю бажання отримати тут другу освіту- то всі сертифікати ЗНО, які я можу отримати зараз, просто застаріють і нічим мені не допоможуть, так як вони дійсні максимум чотири роки."
.....
Все...наші з татом аргументи ЗА здачу ЗНО просто закінчилися - по суті то син має рацію.

Відредаговано Ксаночка, 05 лютий 2021 - 16:44.

#197 Tala

Tala

Мама

• Довгожителі
  • 6 109 повідомлення
  • Ім'я:Наталия

Нагороди

Опубліковано 05 лютий 2021 - 17:50

Пусть сын поступает так как считает нужным.
«Слышу речь не мальчика, но мужа»

#198 Смайллония

Смайллония

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 40 повідомлення
  • Ім'я:Anna

Опубліковано 13 лютий 2021 - 12:37

У знайомих пару років назад дитина збиралася вступати до Польщі. Хлопчик здавав і ДПА, і ЗНО, бо тоді наче потрібно було всім проходити. Все було домовлено та всі готувалися до переїзду. Але сталося трагедія, батьки загинули та дитина в той період самотужки не змогла забезпечити собі організацію переїзду з розумілих причин.
Завдяки ЗНО вступив на безкоштовно в ВУЗ України. Через рік його на практику забрали в США з повним забезпеченням.

Ксаночка, маючи високий рівень знань, мабуть, дуже нерозумно ігнорувати можливість скласти ЗНО. Хай краще не знадобиться та все буде чудово. В нашій державі потрібно підстрахуватися.

#199 Ксаночка

Ксаночка

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 1 620 повідомлення

Опубліковано 13 лютий 2021 - 13:50

Погодився на ЗНО з математики та української мови. Сказав: "ВідстОю честь школи востаннє"
Два інші предмети взяв як ДПА: англійську мову зарахувати по результату IELTS, та географію.

#200 Смайллония

Смайллония

Малеча

• Постоялець
  • ЗерняткоЗернятко
  • 40 повідомлення
  • Ім'я:Anna

Опубліковано 14 лютий 2021 - 11:10

Погодився на ЗНО з математики та української мови. Сказав: "ВідстОю честь школи востаннє"
Два інші предмети взяв як ДПА: англійську мову зарахувати по результату IELTS, та географію.

З таким рівнем не обрав англійську зно?!

1 користувачів читають цю тему

0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама