Реакция Манту
Розпочатий з чубаська, 18 тра 2009 05:34
217 відповідей у цій темі
Опубліковано 15 грудень 2017 - 14:30
Кому після Манту назначали ізоніазид на півроку для профілактики? Рентген норм,аналізи теж.Дуже неоднозначні відгуки про препарат,порівнюють з хіміотерапією...До понеділка маю прийняти рішення...
Моїй Кірі призначали, я подумки послала усіх і відмовилася. Через рік зробили знову Манту і все було норм
Luise Buffon
-
Місто:Полтава, Центр
-
Ім'я:Юлия
Опубліковано 15 грудень 2017 - 15:02
Кому після Манту назначали ізоніазид на півроку для профілактики? Рентген норм,аналізи теж.Дуже неоднозначні відгуки про препарат,порівнюють з хіміотерапією...До понеділка маю прийняти рішення...
Нам типа назначали с оговоркой, что это наше право принимать или нет. Не принимали.
Marina2602
-
Місто:Полтава, центр
-
Ім'я:Марина
Опубліковано 15 грудень 2017 - 15:32
Я почитала инструкцию, побочки - сама бы не стала это принимать, тем более, давать ребенку.
Привожу ниже интересную информацию про Манту (из книги А. Коток "Прививки для думающих родителей":
"Проба Манту предназначена для определения инфицированноети микобактериями. Однако у большинства эта инфицированность имеется после прививки 84 БЦЖ, то есть почти что с рождения, или же она приобретается позднее, после контакта с окружающими нас микобактериями. На вели- чину папулы, образующейся после проведенной пробы, по размеру которой гадают об инфицированности, влияет огромное количество не поддающихся учету факторов. Более того — ревакцинации БЦЖ делают пробу практически невозможной для однозначной интерпретации. Сами фтизиатры пишут, что проба Манту в самом лучшем случае малоинформативна: «...Большинство сомнительных и положительных реакций на туберкулин в школьном возрасте обусловлено поствакцинальной аллергией; в этих условиях невозможно судить об уровне инфицированности декретированных контингентов... Многократные ревакцинации БЦЖ затрудняют или делают невозможным установление первичного инфицирования туберкулезом из-за поствакцинальной аллергии перед заражением. .. Ошибки при определении этиологии чувствительности к туберкулину приводят к тому, что 44% детей и подростков необоснованно состоят на учете в противотуберкулезных диспансерах и получают химиопрофилактику» Традиционная «туберкулезная настороженность» приведет к тому, что совершенно здорового ребенка, размер папулы которого не понравится школьному врачу, отправят в туберкулезный диспансер, где его подвергнут облучению и, возможно, начнут «профилактическое лечение» препаратами с большим количеством побочных эффектов."
Почему это пишу - мою племянницу заставили пропить курс этих таблеток, и полгода у нее болели все суставы - у 10-летнего ребенка! Слава Богу, потом вроде прошло.
Диагноз "туберкулез" ставится при нахождении микобактерий в мокроте человека. Т.е. проба Манту это - не диагностика, это индивидуальная реакция организма на введенную вакцину.
Зачем же тогда пить таблетки? На случай "а вдруг туберкулез"? Мне кажется, что если и принимать лечение, то только после того, как диагноз установлен наверняка.
Відредаговано Marina2602, 15 грудень 2017 - 15:59.
Лавина
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Татьяна
Опубліковано 15 грудень 2017 - 18:11
пишу, як було у нас.
В 7 років (як раз перед БЦЖ) в школі у Юри проба вперше дала позитивний результат.
При чому ніколи до цього не було взагалі ніякої реакції. А тут з'явилась, та й ще й 11 мм.
Для мене це був шок, тим паче, що останній рік до садочку ми їздили загальним транспортом. То "спіймати" цю недугу могли дуже легко.
Тоді підіймали дуже багато знайомих (і лікарів також) Думки були різні.
Інструкцію також читала і волосся на голові підіймалось. А ще в шок вводила та інформація, що цими ліками отруюють бродячих собак.
Так у нас всі інші аналізи також були в нормі.
Потім я згадала, що у нас є дуже далека родичка - дитяча медсестра. Саме її думка дала змогу прийняти це тяжке рішення (а воно таки досить страшне).
Я можу сказати, що страх, що моя дитина може захворіти туберкульозом, переміг.
Ми лікувались.
Для нас це було правильним рішенням, тому, щотя не знала, як би все було, коли б ота маленька "спляча" зараза в один момент проснеться і вразить дитину своєю хворобою.... Тоді б і лікування було більш сильнішим.
Тим паче, що при "віражі" доза досить маленька.
Дотримувались чіткого плану.
Окрім цих пігулок (нам призначили саме пігулки) пили ще кальцій і вітаміни.
І щотижневий моніторинг сечі, і 1 раз на 2 місяці аналіз крові, і контрольні УЗД внутрішніх органів (ох і набігалася я тоді до туб.диспансеру)....
Побічних реакцій у сина ніяких не було взагалі. Частіше не став хворіти, зір не погіршився. Та й взагалі в розвитку ніяких відхилень немає.
Після того завжди слідкували, щоб манту не було більше 11 мм (це для нас на даний момент точка "хелп")
В цьому році у нас вперше показало лише 6 мм.
Лавина
-
-
Опубліковано 15 грудень 2017 - 18:15
І ще, якщо є інфікування, то на пів року, як мінімум, повинні дати медичну відмову від щеплень.
Ніякі щеплення ставити не можна.
Так, як в організмі є збудник небезпечної хвороби.
Відредаговано Лавина, 15 грудень 2017 - 18:15.
Опубліковано 15 грудень 2017 - 18:44
Марина, а вы 2 раза делали пробу и оба раза она положительная?
Опубліковано 15 грудень 2017 - 19:25
Дууууже давно читала Комаровського, що якщо недавно хворіли, то проба манту може бути позитивна.Марин, дійсно краще зробіть ще раз.Ну і додаткова консультація іншого лікаря.
Опубліковано 15 грудень 2017 - 22:46
Марина, а вы 2 раза делали пробу и оба раза она положительная?
два підряд?а так можна? про консультацію вже домовляюсь.єдине,як мені вицепить картку з тубдисп-її в руки не дають.чи вимагати хоч пофоткать?
Опубліковано 15 грудень 2017 - 22:49
два підряд?а так можна?
про консультацію вже домовляюсь.єдине,як мені вицепить картку з тубдисп-її в руки не дають.чи вимагати хоч пофоткать?
Я думаю имелось ввиду предыдущее манту
Опубліковано 15 грудень 2017 - 22:58
два підряд?а так можна?
про консультацію вже домовляюсь.єдине,як мені вицепить картку з тубдисп-її в руки не дають.чи вимагати хоч пофоткать?
Так.
У мене в дитинстві була реакція після ведення Манту. Зі школи відправили до туб.диспансеру. Там я здала аналізи і там же мені повторно робили ще одну реакцію. То вона була вже в межах норми і ніяких ліків мені не виписували.
Тому мені зараз дуже дивно читати, що лише при одній реакції виписують такі препарати.
У вас є ризик? У вас в родині хтось хворів чи був контакт с хворим за останні 6 місяців? Чи може в школі\садочку хтось захворів?
Тобі для ознайомлення зобовязані дати карту малої.
ні, не попереднє. А саме повторне.
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:00
а,та я хз.ніколи нічого не казали.це вперше
Так.
У мене в дитинстві була реакція після ведення Манту. Зі школи відправили до туб.диспансеру. Там я здала аналізи і там же мені повторно робили ще одну реакцію. То вона була вже в межах норми і ніяких ліків мені не виписували.
Тому мені зараз дуже дивно читати, що лише при одній реакції виписують такі препарати.
У вас є ризик? У вас в родині хтось хворів чи був контакт с хворим за останні 6 місяців? Чи може в школі\садочку хтось захворів?
Тобі для ознайомлення зобовязані дати карту малої.
ні, не попереднє. А саме повторне.
Повторного не пропонували.Тепер спитаю за нього.
А я знати,чи був контакт??? ЦЕ ж не реально.
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:05
Марьяна, сейчас не нужно иметь больных в семье
Статистика сумасшедшая... Дети могут идти по улице, по которой оставил мокроту прошедший больной бомж и этого может быть достаточно
Знаю случаи, когда интеллегентные некурящие никогда люди, ведущие правильный размеренный образ жизни оказывались больными на туберкулёз лёгких выявляла флюорография на профосмотрах...
Статистика наука упрямая...
https://rian.com.ua/...1021761111.html
Лавина
-
-
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:11
Повторного не пропонували.Тепер спитаю за нього. А я знати,чи був контакт??? ЦЕ ж не реально. Сумна статистика, але в туб.диспансері можливо і не буде проби.
В нашому випадку так і було, повторно робили в поліклініці.
І лише тому, що ми звернулись лише через три тижні після результату. А фтизіатр хотіла побачити нашу папулу (так як дуже рідко з повністю негативного (у нас при перевірці до цього на руці залишався лише невеличкий слід від уколу) і відразу 11 мм.
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:11
Сейчас по протоколам через 6 мес можно делать повторное Манту
Відредаговано sk1zka, 15 грудень 2017 - 23:11.
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:16
Мирослава, ні. Є певні групи ризику - коли хтось захворів в колективі, родичі хворі и пр... Це трішки інший ризик.
Бо по цій логіці треба всій країні пити ліки.
Лавина
-
-
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:20
Мирослава, ні. Є певні групи ризику - коли хтось захворів в колективі, родичі хворі и пр... Це трішки інший ризик. Бо по цій логіці треба всій країні пити ліки. Мирослава права, як не сумно.
На жаль, ця хвороба вже давно не є хворобою неблагополучних людей.
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:21
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:31
Марина, вашої ситаціїї я не знаю. Але я тоді б радила подивитись в динаміці. Якщо це перша позитивна проба, зробити ще одну і тримати на контролі.
А ще проконсультуйся з іншими лікарями. В іншому місті..
ОСтаннім часом я зарчарувалась в наших місцевих лікарях((
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:34
http://www.ifp.kiev....eople/mantu.htm
Хорошая статья.
Только не поняла, что хотела мне что-то сказать, дав ее?
Опубліковано 15 грудень 2017 - 23:39
Хорошая статья.
Только не поняла, что хотела мне что-то сказать, дав ее?
сорри,я не тебе а Марине.
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|