Новорічний марафон печеньок))))) #Pechen'kaChellenge 2017
Розпочатий з ллла, 09 гру 2017 11:36
372 відповідей у цій темі
Опубліковано 09 грудень 2017 - 11:36
О, шо я придумала! (у модераторів - не спитала; наче без криміналу, думаю - можна Але, налайте, якщо шо не так)))
Новий Рік - моє найулюбленіше свято! І, не тільки моє. Позаминулого року я пекла ммммм... 15 видів печива для подарунків і для себе. І мені дуже сподобалась така ідея, в принципі.
Коробочка домашнього різноманітного смачнючого печенька - універсальний презент, який викликає посмішки і позитивні емоціі у того, хто дарує і того, кому даровано.
Випікати, звісно, треба заздалегідь; ховати - далеко(щоб ніхто не пожер)))); пакувати - щільно і акуратно. Пакувати - з любов"ю і дарувати - із щирими побажаннями.
Коротше, я починаю пекти з понеділка. Буду ділитися рецептами, результатами і натхненням.
Приєднуйтесь!
Також, вітається додавання своїх рецептів та інших кулінарно-подарунково-новорічних смАчок))))) (думаю, що оригінальні домашні джеми, соуси і т.д. - теж чудова ідея!)
Створімо свято разом!!!!
Відредаговано ллла, 09 грудень 2017 - 11:48.
НАСТоящаЯ мелодиЯ
-
Місто:Полтава
-
Ім'я:Анастасия
Опубліковано 09 грудень 2017 - 11:45
Я "за". Праздничный вкусняшки начинаю печь с этих выходных. Сегодня творожный штоллен (рождественкий кекс). Завтра будут имбирные печеньки, они пойдут в посылочки с подарками, что буду отправлять ко дню Св.Николая.
Belyanochka
-
-
Ім'я:Люда, со мной на ты))
Опубліковано 09 грудень 2017 - 11:46
Оооо, я тільки недавно згадувала як ти ящиками печєньки пекла. Жду рецептів ...
Опубліковано 09 грудень 2017 - 11:47
Тож, мій попередній, приблизний план на #Pechen'kaChellenge2017 :
- пісочні зірочки з центром з льодяників;
- пісочне "доміно" з какао;
- Pinwheels - кольорові нарізані рулетики з посипкою по краях;
- якесь арахісове печивко;
- кокосові макарони;
- дуже шоколадне печиво (можливо - потріскане; можливо - потріскане, типу "червоний оксамит")
- ще треба якесь м"ятне, з зеленим барвником;
- якесь з шоколадною глазур"ю;
- обов"язково - додати дрібненьких рогаликів;
- "горішки" із сгущенкою;
- один кілька видів горіхового (грецькі, лісові, мигдаль);
- і треба якісь печеньки у вигляді кілечок-віночків;
- Обов"язково!!!!! Печиво з передбаченнями;
- Обов"язково!!!!! Розмальовані пряники)))))
З рецептами та послідовністю - буду визначатись по ходу і настрою))))) Буду вдячна, якщо хтось порадить перевірені варіанти Таке)
Відредаговано ллла, 09 грудень 2017 - 11:49.
Опубліковано 09 грудень 2017 - 11:47
очень классная идея, я в этом году первый раз решилась на имбирное печенье, буду рада проверенному рецепту и подсказкам
Опубліковано 09 грудень 2017 - 11:53
помимо печенек еще актуальна глазурь. ребенку хочется рисовать))
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:25
Алла!!!! Хочеться тебе розцілувати!))) Недавно перечитувала тему і давилась слиною на твої печеньки, а тут такий пендель))) буду пекти. Четверо дітей з бронхітом загнали мене глибоку жо** Буду робити собі і сім’ї новорічний настрій! Дякую!
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:29
В цьому році знову буду робити традиційні для нашої сім’ї старопольські пряники і будиночки з того ж тіста. Люблю його за те, що робиться за три тижні до випічки, тоді як тільки є час беру трохи тіста і випікаю частинами. Все інше спокійно зберігається в холодильнику.
Natalka
-
-
Ім'я:Наташа
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:31
Уже несколько лет пытаюсь напечь мнооого разных видов, чтобы расфасовать и к подаркм добавить, но...всё съедается))) и я не успеваю добиться разнообразия в количестве))) Остаётся максимум 2-3 вида и всё( Прятать? Что делать? Может в этот раз прлучится
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:37
Кому цікаво, ось рецепт старопольських пряників
http://povareshki.ne...d=62&Itemid=103
Печу не дуже тонкими, так вони виходять м’якими, переказую джемом з чорної смородини, для легкої кислинки.
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:44
Кому цікаво, ось рецепт старопольських пряників http://povareshki.ne...d=62&Itemid=103
Печу не дуже тонкими, так вони виходять м’якими, переказую джемом з чорної смородини, для легкої кислинки.
Ооооооо! Дуже цікаво! Дякую! Зі смородиновим джемом...Мммммммм...
Уже несколько лет пытаюсь напечь мнооого разных видов, чтобы расфасовать и к подаркм добавить, но...всё съедается))) и я не успеваю добиться разнообразия в количестве))) Остаётся максимум 2-3 вида и всё( Прятать? Что делать? Может в этот раз прлучится
Ховати, однозначно! Діткам на тарілочку кілька штук, а інше - "нєтрогатьетонановийгод")))))
Пісочного тіста теж можна наробити прозапас. Два тижні в холодильнику, у плівці - йому норм.
Відредаговано ллла, 09 грудень 2017 - 12:43.
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:46
Я завжди робила глазурь з цукрової пудри і білків з лимонним соком, гарно застигає. А зустрічала рецепт з кукурудзяним сиропом, на вигляд виходить глянцева і дуже гарна. Хтось пробував? І де можна купити цей сироп?
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:47
В цьому році знову буду робити традиційні для нашої сім’ї старопольські пряники і будиночки з того ж тіста. Люблю його за те, що робиться за три тижні до випічки, тоді як тільки є час беру трохи тіста і випікаю частинами. Все інше спокійно зберігається в холодильнику.
Свєточко, а вони під розпис не підуть?
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:47
І дайте рецепт штолленів перевірених, будь ласка.
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:49
Я завжди робила глазурь з цукрової пудри і білків з лимонним соком, гарно застигає. А зустрічала рецепт з кукурудзяним сиропом, на вигляд виходить глянцева і дуже гарна. Хтось пробував? І де можна купити цей сироп?
О, я теж на цей рецепт глазурі поглядаю... Все сиропа купити (ще з нам можна робити м"ятно-масляні зефірки і соус "солона карамель" ) він мені на все треба... Пішла у Гугла запитаю, де брати. Якщо шо - зкооперуємось
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:50
https://mama.pl.ua/i...c=2024&&page=21
Ось тут я показувала з них розписані пряники і будиночки. Тільки для будиночків стіни робила одинарні, якщо робити з джемом подвійні, то розпадаються.
О, я теж на цей рецепт глазурі поглядаю... Все сиропа купити (ще з нам можна робити м"ятно-масляні зефірки і соус "солона карамель" ) він мені на все треба... Пішла у Гугла запитаю, де брати. Якщо шо - зкооперуємось
Мммммм....
з задоволенням!
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:54
Свєточко, а вони під розпис не підуть?
О, вже побачила)
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:56
Ось, додам сюди рецепт глазурі, щоб не шукати, може згодиться комусь.
А у меня после Рождества осталось немного теста от пряников, вот, наконец-то допекла.
Первый раз в этом году делали глазурь руками. Казалось бы что проще взбить миксером или купить готовую в пакетике, ан нет!
Итак, берем 1 холодный белок, 200 гр сахарной пудры и растираем деревянной лопаткой в эмалированной мисочке. Долго, минут 20. Зато, превосходно рисует по пряникам из бумажного корнетика и, что самое главное, засыхает в течении нескольких минут.
Опубліковано 09 грудень 2017 - 12:58
https://mama.pl.ua/i...c=2024&&page=21
Ось тут я показувала з них розписані пряники і будиночки. Тільки для будиночків стіни робила одинарні, якщо робити з джемом подвійні, то розпадаються.
Мммммм....
з задоволенням!
Знайшла, що це те ж, що і патока, і сироп глюкози. Є в "Речі для печі". О, як усе просто))))
Опубліковано 09 грудень 2017 - 13:00
Ця глазурь чудово фарбується, краще гелевими фарбниками. Ось таке малювали
0 користувачів читають цю тему
0 учасників, 0 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|