![]() Стишки для малышей
Розпочатий з Бамуся Надя, 30 бер 2009 17:31
175 відповідей у цій темі
Опубліковано 30 березень 2009 - 17:31
Причем на двух языках. Могу поделиться (текстами).
Опубліковано 30 березень 2009 - 19:10
Супер!!! А на двух языках - это на русском и на украинском???
![]() ![]()
Опубліковано 08 квітень 2009 - 17:22
Англичане любят
Есть на ужин пудинг,
Потому что пудинг –
Очень вкусный блюдинг.
Тот, кто любит пудинг
И часто ходит в гостинг,
Не бывает худинг,
А бывает толстинг!
---------------------
Кот свеpнyлся бyквой "О".
Я пpилег возле него.
Я спpосил - "Hе помешаю?"
Кот ответил - "Hичего."
Я щекой к немy пpижался:
"Спой мне песню пpо мышей!"
Кот лежал и yлыбался,
Как мальчишка, до yшей.
----------------------------
В лопухах лежит Ботинок,
Здоровеннейший Ботин.
– Где, Ботинок, твой Братинок?
Почему лежишь один?
Вы друг с другом разошлись
И друг с другом не нашлись?
Это стихи Андрея Усачева
Опубліковано 08 квітень 2009 - 17:35
Супер
![]()
Опубліковано 15 квітень 2009 - 20:31
Естественно, украинский и русский. Я против суперпродвинутости некоторых мам, которые учат английский с 2 лет. Можно выучить стих и на китайском, но лучше, чтобы ребенок понимал значение тех слов, которые он выговаривает. А в журналах, да и в садике на утренниках не стишки, а набор слов, а то и вообще бред сумасшедшего…
Короче, 12 стишков Агнии Барто, я думаю, знают все, это классика. Мишку косолапого тоже. А это:
Косолапый медвежонок
Невоспитанный ребенок,
Не боится ничего,
Люди балуют его.
Если кто конфетку бросит,
Мишка съест и снова просит,
Тычет мордочкой в ограду,
Клянчит сахар то да се,
Никакого с мишкой сладу,
Попрошайка он и все.
А это зубодробительный стишок для тех, кто учит букву РРРРРРРРРР:
Грім гуркоче на зорі,
То не грім, а трактори.
Трактори ідуть в поля,
Їх заждалася земля,
А вгорі над тракторами
День співає журавлями.
І ще два наших любимих:
Жабка-мама, жабка-татко
Читають казку жабенятку,
А жабенятко слухає
І животик чухає.
Ішов індик з індичкою,
Ішов понад водичкою,
А за ними індичатка.
Починаймо все з початку.
Всем пока. Бамуся.
Опубліковано 19 квітень 2009 - 10:31
Наш любимый
![]() Кот Василий — Kот Василий, где ты был? — Я мышей ловить ходил… — Почему же ты в сметане? — Потому что был в чулане… — Долго ль был там? — Полчаса… — Hу и что там? — Kолбаса… — А откуда же сметана? Отвечай-ка без обмана, Расскажи нам поскоpей, Kак ты там ловил мышей. — Там сидел я возле кваса… Hюхал жаpеное мясо, Только глянул на твоpог - Вижу — мышка на поpог! Я — за мышкой по чулану И наткнулся на сметану, Зацепился за мешок, Опpокинулся гоpшок, Hа меня упало Сало… — Где же мышка? — Убежала…
Опубліковано 07 липень 2009 - 22:48
а мы безумно любим стихотворения про животных такого плана, легко запоминаются не только малышу, но уже вся семья знает животных на англ.яз :lol: , так же есть счет в такой форме, цвета и семья
К нам во двор зашла a cat, Симпатичней кошки нет. Носик черный, хвост трубой. Говорит ей мальчик boy: Oh, my dear pussy cat, Что ты хочешь на обед? Замурлыкав, скажет киска: Лучше sausages -сосиски. *** Поросенок - little pig К физкультуре не привык. Вместо физзарядки, Он бежит на грядки. Обожает устный счет: Сколько здесь чего растет? Никого добрей не знаю, Чем корова наша - cow. Так ко всем она добра: Молока ведро дала. *** У меня есть sheep - баран, Он умеет бегать - run По лужайке во дворе И кричать мне громко: бе-е. *** Испугался карапуз, Во дворе увидел goose. Ты не бойся, это гуси Нашей бабушки Маруси. *** Я открою вам секрет, Встретил крысу я - a rat. И со мной она, не скрою, Поздоровалась: Hello! Даже серая a rat Уважает этикет. ЗАКАТИЛСЯ МЯЧ - A BALL ВМЕСТЕ С ШАРИКОМ ПОД СТОЛ. ШАРИК, ВЕРНЫЙ ПЕС, A DOG ДОСТАВАЛ ЕГО КАК МОГ. КАК ЖЕ ЭТО ДОПУСТИЛИ, НЕПОНЯТНО ОТЧЕГО ШАРИК ЕСТЬ У НАС В КВАРТИРЕ, А МЯЧА НИ ОДНОГО. *** Никому уже не верит Попугай наш Кеша parrot. Как-то раз ему прохожий Прокричал: "Ты good - хороший". За такое обращенье Хочет Кеша угощенье. И кричит то там, то тут: "Я хороший, значит, good." *** Папа мне из снега слепит Под окном у дома Белоухого a rabbit Кролика такого. Я ему тогда морковку Принесу a carrot Царь зверей a lion - лев С рыжеватой гривой Развалился, спрятав гнев, Под кустом лениво. Но к нему не подойдешь, Чтоб погладить тихо. Хоть сейчас он стал похож На котенка - kitten. *** Вот корабль, белый парус. Капитан - мышонок mouse. Он уже давно готов… Убежать от всех котов. *** "Ты почему не говоришь?", - Спрошу я рыбку - golden fish. Она в ответ вильнет хвостом И в миг уйдет на дно в свой дом. А там, на дне такая тишь, Что и не хочешь, а молчишь. *** Под дождем совсем продрог Лягушонок little frog, Он скорее с кочки - скок, Под кусток и под листок. Вот попрыгал little frog И скорей согреться смог. К нам сегодня по утру Прискакала kangaroo Принесла в кармане нам Чаю - tea- 15 грамм, Две баранки и компот, С колбасою бутерброд, Сыр французский синий blue Вот спасибо, kangaroo. *** Нос в берлоге лапой греет Сонный бурый мишка bear. Еще долго до весны Ему спать и видеть сны. *** Вот коробка или box В ней живет лисичка fox Ничего, что toy - игрушка, Мне - как лучшая подружка. Расчешу пушистый мех. Кто у нас красивей всех? *** Носит a giraffe - жираф В крупную клеточку шарф. Даже они - исполины Очень боятся ангины. Полосатая лошадка На себя глядит украдкой. До чего ж она красива: Чуть подстриженная грива, Черно-белые полоски Хороши для долгой носки, Платья лучше и не выбрать- Про себя решила zebra. *** Я щенку - a puppy Пожимаю лапу. Он, хотя и крошка, А рычал на кошку. *** Для обезьянки - a monkey Катя купила баранки, Конфеты, печенье и плюшки - Для самой любимой подружки. Автор: Татьяна Агибалова
Опубліковано 08 липень 2009 - 11:03
ЯЗИЧОК
Мене за довгий язичок
Батьки поставили в куток.
Поклявсь я таткові і мамі
Язик тримати за зубами.
В куток я, мабуть, знову стану:
Заліз язик мій... у сметану.
НОСИК
Тільки я у двір зайду –
Пахне грушами в саду,
Ароматом м’яти,
Теплим хлібом з хати…
– Звідки знаєш, Костику?
– Відчуваю носиком.
ОЧКИ
Має очі кішечка,
Має очі песик,
Має очі Віточка,
Має очі Лесик.
Бачить кішка мишку,
Бачить песик кішку,
Бачить Лесик Віточку,
Що тримає квіточку.
ГУБКИ
У мене губки – чарівні
Не вірите? Послухайте:
Гаряче їм, вони мені
Допомагають дмухати.
А взимку ручки приморожу –
Губами їх зігріти можу.
І перед сном татуся й маму
Цілую ніжно я губами.
ВОЛОССЯ
Волосся я помила,
Воно – немов шовкове,
На нього почепила
Я бантик кольоровий.
Іду туди, де квіти
Й пташки дзвінкоголосі
І заплітає вітер
Косу з мого волосся.
У МАРІЧКИ ПИШНІ ЩІЧКИ
У Марічки пишні щічки,
Бо Марічка має звичку
Їсти з ранку і до нічки
Пиріжки, м’ясце, сунички,
Кашу, хліб, гриби лисички,
Борщ і рибу свіжу з річки,
А ще пити сік й водичку...
Хочеш мати такі щічки?
Подивися на Марічку.
А ось "Кот Василий" українською
Кіт Василько
-Кіт Василько, де бував?
-Я на мишок полював...
-А чому в сметані вуса?
-Бо в комору лізти мусив...
-Довго був там?
-Півгодини...
-Ну, і що там?
-Солонина...
-Ну, а звідки ж ця сметана?
Краще, котку, не обманюй,
Розкажи скоріше нам,
Як мишей ловив ти там.
-Там сидів я біля квасу...
Поруч із вареним м"ясом.
Тільки глянув на сирок -
Зачепився за мішок,
Бачу - мишка у коморі,
Ну й сметана недалече...
Словом, гепнувся той глечик.
Ледве вибрався з-під скла...
-Ну а мишка?
-Утекла...
Опубліковано 06 грудень 2009 - 01:01
Чи прийде Новий рік?
Чи приходить Новий рік, Як не випадає сніг? Адже дід Мороз не в змозі По асфальтовій дорозі На санчатах приїздити – Сумувати будуть діти! Тож, як сніг не випадає, І ялинка не засяє? Подарунків теж не буде? Новий рік повинен всюди І до всіх завжди встигати – На погоду не звертати! Не хвилюйтесь! Що нам сніг! Вчасно прийде Новий рік! Дід Мороз сучасний нині – Він приїде на машині! Автор: Наталія Козленко З Новим роком! (І.Франко) З Новим роком, браття милі, В новім щастю, в новій силі Радісно вітаю вас І бажаю, щоб в здоров”ю, В мирі, з братньою любов”ю, Відтепер ішов нам час. Весело в небі сніжинки кружляють, і все на землі в білу шубку вдягають, природа завмерла й чекає на свято, і радісно в лісі стрибають звірята Це свято радісне й веселе, і душу людям зігріва, Стає тепліше у оселі, хоча надворі і зима. Його не можна не чекати, воно приходить на поріг – Це світле і щасливе свято, що має назву НОВИЙ РІК. Першій сніг (Платон Воронько) Голуби злетілися біленьки, Мабуть хтось їм хліба накришив, - То вночі пройшов сніжок легенький І усе довкіл запорошив. Не спурхне сніжок цей голубами, Як весінне сонце припече, Він струмком зів”ється між горбами І в далеке море утече. Першій сніг (Г.Бойко) Сніг пухнастий, Наче вата, Аж по ньому жаль ступати, - Білий, чистий сніг. Веселий сніг (Оксана Санатович) Падав сніг, Падав сніг – Для усіх, усіх, усіх, І дорослих і малих, І вселих і сумних. Всім, хто гордо носа ніс, Він тихцем сідав на ніс. А роззяв, як на сміх, Залетів до рота сніг. Вереді за комір вліз І довів його до сліз. А веселі грали в сніжки – Сніг сідав їм на усмішки І сміявся з усіма: - Ой, зима, зима, зима! Сніг іде (М.Познанська) Тихо, тихо сніг іде, Білий сніг, лапатий, Ми у двір скоріш підем, Візьмемо лопати. Ми прокинем зранку Стежку біля ганку, Вийде мама з хати І почне питати: - Хто ж це так доріжку Вміє прокидати? Із сніжком ми дружимо (В.Кленц) Там, де поле, там, де луг, Ходить завірюха, Сипле сніг із рукавів І морозить вуха. Щоки полум”ям горять, Та біжать малята, Щоб везти із гірки сміх На своїх санчатах. Ти, вітриську, зупинись, Йди із нами гратись, На санчатах цілий день Будемо кататись. Сніжинки (С.Кузьменко) Пролітають біленьки сніжинки І сріблясто на сонці блищать. Мамо, мамо, чому я сніжинки Не умію ніяк упіймать? Вже здається, що ніби й спіймаю, А відкрию долоню: нема! Лиш водичка з долоні стікає. Лиш водичка в долоні сама. Каже мама здивовано доні: - А чи знаєшь, чому це так є? Бо у тебе тепленька лодоня, А сніжок від тепла розтає. І помислила доня хвилинку, Рукавичку наділа свою. - Мамо, - каже, - тепер я сніжинку Вже напевно, напевно, зловлю! Сипле сніг (І.Франко) Сипле, сипле, сипле сніг. Мов метелики сріблисті, Сніжинки біленькі, чисті Тихо стеляться до ніг. Сипле, сипле, сипле сніг. Сипле, сипле, сипле сніг. Тихо, легко і спроквола Покриває все довкола, Ні стежок, ані доріг... Сипле, сипле, сипле сніг. Сипле, сипле, сипле сніг. Все присипав – доли, гори, Вже ввесь світ – мов біле море, Біле море без доріг. Сипле, сипле, сипле сніг. Ялинка (Петро Сінгаївський) Дей поділись заметілі Із морозами й вітрами, Лиш тумани сніжно-білі Ходять-бродять вечорами. Понад лугом, понад ланом, Біля тину, біля хати... А ялинка за туманом – Як ведмедик волохатий. Ніби вибігла із гаю Й зупинилась на узгір”ї – І чекає-виглядає, Чи не йдуть за нею звірі. Моя ялиночка (Катерина Перелісна) Ялиночко зеленая, Ялиночко моя! Яка ж бо ти гарнесенька, Яка ж бо ти мала! Тебе я навіть ручками Навколо обійму І з гілочки Снігуроньку Погратися візьму. Не гнівайся, ялиночко! Я тільки лиш на мить! Я хочу ту Снігуроньку Колядки научить! Наша ялинка (Н.Забіла) За вікном летять сніжинки І сідають на вікні. Ми танцюєм круг ялинки І співаємо пісні. На ялинку (А.Музичук) Білим полем, через ліс, З пагорка в долинку Дід Мороз гостинці ніс Діткам на ялинку. Пісня про ялинку (І.Нехода) Цвіте, горить, красується Ялинка лісова.... Стрибає сірий заїнько І пісеньку співа: - Ялинка, ялинка У лісі росла, Ти щастя і радість Усім принесла. На гостину просимо (Г.Алексєєва) У вогнях ялиночка В новорічний час, На гілках ялиночки Тисячі прикрас. Ялинка (О.Олесь) Раз я взувся в чобітки, Одягнувся в кожушинку, Сам запрігся в саночки І поїхав по ялинку. Ледве я зрубати встиг, Ледве став ялинку брати, А на мене зайчик – плиг! Став ялинку віднімати. Я-сюди, а він – туди... „Не віддам, - кричить, - нізащо! Ти ялинку посади, А тоді рубай, ледащо! Не пущу, і не проси! І цяцьками можно гратись: Порубаєте ліси – Ніде буде і сховатись. А у лісі срізь вовки, І ведміді, і лисиці, І ворони, і граки, І розбійниці-синиці”. Страшно стало... „Ой, пусти! Не держи мене за поли! Бідний зайчику, прости, - Я не буду більш ніколи!” Низько, низько я зігнувсь, І ще нижче скинув шапку... Зайчик весело всміхнувсь І подав сіреньку лапку. Вже зима в дорозі (Олександр Богемський) Спить під листям їжачок, Під камінчиком – жучок, Дідусь – під кожухом, Зайчик вкрився вухом. Вже зима в дорозі На скріпучім возі. Зимонька ( Л. Забашта) Зимонько, голубонько В білім кожушку, Любимо ми бігати По твоїм сніжку. Всім рум”яниш личенька Ти о цій порі І ладнаєшь ковзанки В нашому дворі. Зимова пісенька (Л.Глібов) Зимонько-снігурочко, Наша білогрудочко, Не верти хвостом, А труси тихесенько, Рівненько, гладесенько Срібненьким сніжком! Ми повибігаємо, Снігу накачаємо Купу за садком, Бабу здоровенную, Уночі страшенную, Зліпимо гуртом. Зробим очі чорнії, Рот і ніс червонії – Буде, як мара! День і ніч стоятиме З нашого двора. Гляне ясне сонечко В весняне віконечко – Бабу припече, Де й мороз той дінеться, Геть від баби кинеться, З ляку утече! Гостює в нас зима (В.Кленц) Летять, летять сніжинки На поле, ліс і сад, Веселий свій таночок Танцює снігопад. Надворі – лютий холод, Тепла давно нема. Заліз в копичку зайчик І солодко дріма. Мете хвостом лисичка Сніжок біля сосни. В барлозі спить ведмедик, Солодкі бачить сни. Зима (В.Бичко) Дорога біла стелеться, І краю їй нема. Сніжок мете. Метелиця. Прийшла до нас зима. Льодком тоненьким скована, Спинилася ріка. Повита тихим сном вона, Весняних днів чека. І ліс дріма. Безлистною Верхівкою поник. Над ним пісні висвистує Лиш вітер-сніговик. Лісова ялинка В лісі випав білий сніг, Наступає новий Рік. Стали думати звірята, Як зустріти добре свято. - Ось ялинка зелененька , Ні велика, ні маленька. Ми прикрасимо її, Заспіваємо пісні. Білка принесла горішки, Їжачок гриби та шишки, Ведмежатко - пряники Та смачні медяники. Дятли, снігурі й синиці Посідали на ялинці. І сказали: «Пишну хвою Ми прикрасимо собою». Дуже гарна і розкішна У звірят ялинка вийшла! Веселий новий рік Новий рік, новий рік Вже ступає на поріг. Бути танцям круг ялинки, Бути пісні ,бути грі, Новий рік ,новий рік, Ти з яких прийшов доріг? Розкажи нам, що ти бачив, Що у пам’яті зберіг? -Я веселий новий рік , З дальніх я прийшов доріг, А тепер в гостях у вас В гарний день у добрий час. Новий рік, новий рік, Подаруй нам білий сніг, На ялинці у горі Ясну зірку запали
Опубліковано 30 квітень 2010 - 12:46
И у нас есть любимый стишок. Только - мамин любимый.
![]()
Опубліковано 30 квітень 2010 - 18:14 аааааа! это мой любимый стишок с детства. книжка с этим стишком бесследно исчезла, а мы с мамой пытаемся вспомнить, но помним обе только начало, конец и какие-то обрывки. спасибище! ![]()
Опубліковано 01 травень 2010 - 13:22
Мы тоже учим Кота Василия.
у меня запись есть, где я этот стих в 2 года рассказываю. смешно так слушать))) обязательно записывайте-снимайте деток!!!!!
Опубліковано 29 вересень 2010 - 12:15
Нас бабушка научила :
Пішла киця по водицю
Та упала у криницю
Пішов котик рятувати
І за вушко витягати
Витяг кицю він за вухо
І посадив там,де сухо
Ой ти,кицю, будь весела
Бери відра-йди до села
Ще й паличку бузинову
Щоб цуцик не вхопив за ногу
![]()
Опубліковано 29 вересень 2010 - 12:47
Підкажіть, будь-ласка, віршик "Мішка-косолапий", а то кінець не пам"ятаю і таке щось видумую... А синульці він ну дуже подобається.
![]()
Опубліковано 29 вересень 2010 - 13:47
Мишка косолапый
Опубліковано 29 вересень 2010 - 19:12
УРА!!!!!
![]() ![]()
Опубліковано 30 вересень 2010 - 12:03
большое спасибо за стишок. Мы знали только первую часть, а теперь выучим и вторую. А кто знает Чудо-юдо рыба кит.. как дальше? ![]()
Опубліковано 30 вересень 2010 - 12:34 Эта фраза из "Конек-горбунок" Ершова П.П. (часть третья) http://ndolya.boom.r...les/ershov3.htm
Опубліковано 30 вересень 2010 - 14:03
А мне еще эти стишки нравятся, помню их с детства и сынуле рассказываю
![]()
Опубліковано 30 вересень 2010 - 18:57
Кто там ходит в огороде?
Это я - козел Мефодий!
По каким таким делам?
Помогаю сторожам,
я капусту охраняю, каждый лист оберегаю!
Почему-ж капусту вдруг, а не редьку, и не лук?
Лук стеречь я не умею,
а от редьки я худею.
А капуста хороша и нужны ей сторожа!
Потому что самый вкусный, самый вкусный - лист капустный!
Дополним про Мефодия)))
1 користувачів читають цю тему0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |