Політична тема
Розпочатий з Бусинка, 15 січ 2010 20:36
18832 відповідей у цій темі
#17801Опубліковано 06 травень 2020 - 07:42
Цитата "Основные проблемы которые беспокоят Зеленского и К во втором этапе медицинской реформы - отсутствие административной возможности влиять на распределение денег, выделяемых на нужды лечебных учреждений, и невозможность перераспределения этих денег. Кроме того, второй этап реформы делает невозможным использование возможностей медучреждений государственного финансирования для коммерческих нужд, что фактически рушит бизнес в отдельных сферах операционной медицины, приносящий колоссальный доход при убытках государства."
Цитата "Зарплаты медиков вырастут уже в этом году. Повышение - до 50%, - Степанов. Главрач Глуховской больницы объявила голодовку в знак протеста против невыплат заработной платы" #17802Опубліковано 06 травень 2020 - 08:06
Не розбиралася в чому там реформа, але стикнулася особисто і, якщо чесно, то в шоці. Лежали в дитячій хірургії, через тиждень виписали. Все нормально, але рана потребує щоденної обробки, дезинфекціі та перевязки під контролем лікаря- множинні покуси собаки, що зашивали. Раніше перевели б на денний стаціонар, але після реформи денного стаціонара при відділенні не має, і нас виписали до педіатра!!! Лікар в шоці бо не знає, що з нами робити, у неї навіть бинта не має, та й не розуміється вона на цьому , дає направлення до хірурга, який працює два рази на тиждень і один із днів - для немовлят. Запис на два тижні наперед. В реєстратурі сказали, щоб попросилися!!! Повернулися на Леваду і попросилися!!там в приватному порядку. Погодився , і його слів лише тому, що заввідділенням дивиться на це крізь пальці- це обійшлося нам дешевше ( ще більше трьох тижнів ходили), якби не дозволили, то тільки приватні клініки. У мене лише одне питання, що робити, коли не має ні грошей, ні можливостей?
Відредаговано В_олошка, 06 травень 2020 - 08:08. #17803Опубліковано 06 травень 2020 - 08:11
Лікар не знає як робити перев'язки і дезінфекцію? Жах....
#17805Опубліковано 06 травень 2020 - 08:42
Ну как бы она педиатр ,а не хирург,и там не просто йодом намазать ,а все сложно,и перевязочной у педиатра нет и материалов Жах- это непродуманность реформ ,не дай бог серьезно болеть в эпоху перемен(( #17806Опубліковано 06 травень 2020 - 08:59
Помилок нема лише у того, хто нічого не робить (але це не точно), але це не значить, що потрібно нічого не змінювати. У нас до цього було все гарно продумано і чудово працювало?
PS: Напишу реальний випадок: як тільки почала працювати реформа тесть захворів на рак. Видали напралення і госпіталізували у диспансер де безкоштовно пройшов курс хіміотерапії, а потім був прооперований. А люди, які захворіли після нього не могли отримати направлення в обласну, бо у районі на місцях зрозуміли - гроші ідуть за пацієнтом і почали їх "лікувати" не маючи ні спеціалістів, ні обладнання... Це недоліки реформи, чи людська жадібність і відсутність совісті?
#17810Опубліковано 06 травень 2020 - 14:38 Каждый год одно и тоже нет денег на лекарство для больных. Это уже годами как не новость. А люди бедные берут кредиты, занимают деньги, цыпляются за ниточки. Відредаговано Ромашулик, 06 травень 2020 - 14:39. #17811Опубліковано 06 травень 2020 - 15:19 Ви статтю читали чи лише заголовок? #17812Опубліковано 06 травень 2020 - 17:35 Що таке "виправити реформу". На прикладі. Туберкульозна лікарня А, місто Одеса. У попередні роки провели реорганізацію туберкульозної служби та перейшли на лікування за сучасними стандартами. Мають багато пацієнтів. Працюють ефективно. Туберкульозна лікарня В, місто Чернігів. Не проводили реорганізацію туберкульозної служби, лікують "по-старінке". Жахливі умови перебування пацієнтів. Роздутий штат працівників. Мале навантаження: на 1 лікаря припадає 9 пацієнтів на рік. Як було до реформи: медики в обох лікарнях мають однакові ставки. Лікарні отримують однакову суму коштів на свої ліжко-місця. Їм не вигідно лікувати краще, їм вигідно мати багато ліжко-місць. Але Одеська лікарня все-таки намагається лікувати як треба. А Чернігівській - все одно. Починається реформа і НСЗУ починає платити за реально надані послуги. Тариф за пролікований випадок - 20 663 гривні. Лікарня А одразу отримує відчутно більше. Вони лікують багато пацієнтів, більш якісно і з меншою собівартістю. Вони піднімуть зарплати медикам і будуть розвивати лікарню. Пацієнтів будуть лікувати більш якісно. Лікарня В отримує відчутно менше. Це нарешті дає "чарівний пендель" місцевій владі, щоб вона провела реорганізацію туберкульозної служби як в Одесі. Через один-два роки там теж стане нормальна лікарня. Але тут приходить МОЗ і "виправляє помилки" в реформі. Для цього він забирає гроші у лікарні А і передає їх лікарні В. Після виправлення помилок. Лікарні А не вистачає грошей. Через несправедливо мале фінансування. Лікарні В також не вистачає грошей. Через недолуге керівництво. Ні одна, ні друга не мають причин щось робити краще. Перша: навіщо це їй? Зробиш краще, ще й заплатиш за це. Друга: навіщо це їй? Нічого не робиш - все одно платять. Всі в однакових умовах. Однаково поганих. Зате на день медика може премію дадуть. А пацієнт? Пацієнт закриває рот і далі отримує свою "безоплатну медичну допомогу".
#17813Опубліковано 07 травень 2020 - 15:10 Зеленський відповів на петицію про звільнення Єрмака
Я правильно розумію, що хоч би і хотів, а звільнити не може? Хто у нас президент? #17814Опубліковано 07 травень 2020 - 15:21 Це дивовижно. Верховна рада прийняла закон про страхування лікарів від "Слуги народу". За тим законом лікареві, що захворів на коронавірус платити хочуть 300 прожиткових мінімумів (630К грн), але в разі здобуття ІНВАЛІДНОСТІ. А інвалідність від КОВІД - не доказати. Не було ще таких випадків. Тобто не заплатять нікому і ні чорта! Це - другий кидок лікарів, після "доплати у 300%" від чого міністр Степанов "в шоці". Політсила Порошенка пропонувала платити 200 тисяч всім лікарям хто захворів і 1,5 мільйони в разі смерті. Я вже не кажу, що голосувати страховку лікарям "служки" зібралися тільки через те, що партія Порошенка зібрала 150 підписів за голосування. Порошенка тільки ледащій не критикував за "1000 грн в день" солдату в АТО. І на кінець президентства суму до 1000 грн в день практично довели (з бойовими і всіма доплатами). Нині, під час епідемії, лікарів просто дурять - нахабно, цинічно і неприховано. Огидно! Відредаговано Kalinna, 07 травень 2020 - 16:01. #17815Опубліковано 07 травень 2020 - 16:36 У мене лише одне питання, що робити, коли не має ні грошей, ні можливостей? Я так лежала в лікарні з жінкою поважного віку (дуже поважного). Її прооперували в неї в районі, але були ускладнення. Лежала вони десь тиждень, поки на неї звернули увагу (в сенсі призначили операцію). Блін, бабуля з кровотечею та випадінням прямої кишки (сорі за подробиці). Приїхала її сваха, привезла гроші, які напозичали в селі, тоді її прооперували. Й довго її не було, я вже думала, що вона померла від крововтрати. Таки знадобилися донори. А ще мене добили слова лікаря "Хто її буде оперувати? Не я точно". Таки підсунули її молодому спеціалісту, добре, що він ще в силу молодості відповідально ставиться до роботи. #17816Опубліковано 08 травень 2020 - 07:49
А у мене були гроші і бажання, але це не завадило мені в 4 лікарні ледь не померти від кровотечі самій і втратити дитину, а в цей же день АНАЛОГІЧНИЙ випадок був у Карлівці - пацієнтка отримала вчасну і адекватну допомогу в обласній лікарні і продовжила виношувати дитину.
Від відношення лікарів до своєї роботи і їх професіоналізму - залежить у першу чергу. ІМХО Відредаговано Kalinna, 08 травень 2020 - 07:58.
#17818Опубліковано 08 травень 2020 - 08:00 А прийняти той, що розробили ЄС комплекси не дозволили? #17819Опубліковано 08 травень 2020 - 08:04 Фантазии и иллюзии- это хорошо. Ладно, я организовывала акцию своей знакомой с раком, которая очень хотела жить, но денег на операцию не было и даже кредит ей не давали. Тогда доброжелатели тоже говорили: "Что они чудят. Ты смотри, собирают деньги. Я знаю, там бесплатно лечат". Буквально недавно люди отдали за другое лечение , не онко, 40 000 гр. Со слов знакомой, это были все их сбережения. А еще надо оперировать кисту, так негде взять денег. И работать не дают. Не знаю кто и на каких мешках денег сидит и какие деньги ходят за пациентами. Может и ходят. Но доходят ли ? Не знаю. Еще одна моя подруга тете в Одессе оперировала глаз . Сколько денег везла говорить не буду. И где обещаный бесплатный рай ? А что, уже благодарностей за роды тоже нету ? Сколько по документам указывается расход на одну роженицу ? Я очень далека от этого. Но мне мало верится, что шло оно к .... вначале написала к здоровью нации, а затем пыталась подобрать точную формулировку. Ибо шло к естественному отбору. Буквально месяц назад смотрела видео блогера из США. Она 4 дня писала кровью и таки пришлось вызвать скорую. Не хотела вызывать. Хоть у нее и ее сына есть сраховка, но за вызов скорой, анализы снимок живота и минутное общение врачем она ожидает счет примерно на 6000 дол.ь Т.е. человек 4 дня ссыт кровью и не обращается к врачу. Потому что дорого. И кто мне скажет, что советская система здравоохранения плохая ? Відредаговано Cu-jo, 08 травень 2020 - 08:23. #17820Опубліковано 08 травень 2020 - 08:11 На заседании кредитного комитета ( *credit meeting) МВФ по вопросам выделения кредитов состоявшегося 30.04.2020 г. без обсуждения проголосована программа сокращения программы кредитования для Украины. Реальные объемы будут обсуждаться сегодня. 3 користувачів читають цю тему0 учасників, 3 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |