Політична тема
Розпочатий з Бусинка, 15 січ 2010 20:36
18832 відповідей у цій темі
#16841Опубліковано 14 листопад 2019 - 00:30
"Госпіталі повні": Військовий експерт запідозрив великі втрати ЗСУ на Донбасі
https://patrioty.org...asi-303175.html #16842Опубліковано 14 листопад 2019 - 10:41 #16843Опубліковано 14 листопад 2019 - 13:24
Ирина Вежливая.
После вчерашнего голосования за рынок земли олигарх Петр Порошенко созвал экстренный сходняк. На сходняке присутствовали представители всех олигархов. Был на встрече и «пионер» Святослав Вакарчук, и Юлия Тимошено, и представители Коломойского, и представители Ахметова с Пинчуком, и представители Медвечука. Олигарх говорил, что они теряют страну и что нужно срочно останавливать Зеленского. Об этом сообщает издание Время со ссылкой на источники в партии Голос. «Порошенко был свиреп. Он говорил, что Зеленского нужно срочно останавливать, поскольку с открытием рынка земли в Украину придут западные инвесторы, что грозит полным истреблением существующего порядка в стране. Он призвал всех олигархов объединятся, а нашему лидеру партии (ред. Святославу Вакарчуку) было приказано начать подготовку всеукраинского турне по мобилизации молодежи. Среди планов обсуждался майдан, однако представители Коломойского говорили, что он не подействует, поскольку за Зеленским стоит Израиль, Европа и пока еще очень сильные республиканцы США." Наш источник заявил, что его удивило присутствие на сходняке всех представителей олигархов: «Меня удивило, что все олигархи как крысы собрались в норе и обсуждали план по захвату Украины. Они не могут поверить, что спустя 27 лет они теряют Украину. Приход западных инвесторов сулит смерть олигархии в Украину и очень большие тюремные сроки для большинства олигархов. Западные компании играют по правилам, они создают продукт, качество, конкуренцию, а наши сволочи привыкли грабить, опустошать, создавать ширпотреб и истреблять. За 27 лет они создали нам Сомали в центре Европы и под соком патриотизма еще и раскололи страну. Они объединились. Медвечук, Порошенко, Тимошенко, Коломойский, Ахметов, Пинчук вновь стали единым организмом. Они умеют объединятся, когда речь идет об истреблении олигархии в Украине. Сейчас под соком упоротого псевдопатриотизма и псевдонационализма они начнут расшатывать Зеленского. Я убежден, что дело дойдет до кровавых провокаций. Народ Украины должен быть умным и не поддаваться на уловки олигархов. Они могут дойти и до раскола Украины, до передела областей и созданий различных республик по принципу ЛДНР. Я точно знаю, что такие планы есть». Відредаговано Ксаночка, 14 листопад 2019 - 13:26. #16844Опубліковано 14 листопад 2019 - 13:55
Мабуть таким же "розумним", як показав себе на весняних і літніх виборах. А якщо Ви вірите, що зараз відкриття ринку землі буде на користь країні і насєленію... навіть поспівчувати не можу, бо обрали ви, і саме з вашого дозволу йде знищення України, а розгрібати коли почне горіти - тим хто розумів усе з самого початку. Ненависть завжди руйнівна, політика ФСБ вдало направила її на все українське - нарід сам себе знищить(
Відредаговано Kalinna, 14 листопад 2019 - 13:58.
#16847Опубліковано 14 листопад 2019 - 23:20
"Позвольте узнать что вы можете сказать по поводу прочитанного ..." [т.н. закона о свободной продаже земли"] ? И чем же это так плохо ? Тем более, что по факту земля без проблем продается/покупается и сейчас. Если вам лень посмотреть специализированные ресурсы - можете просто зайти на OLX... Начал я этот пост с цитаты из одного известного литературного произведения, сдается мне что ответ на мой вопрос будет в стиле ответа из того же произведения #16849Опубліковано 14 листопад 2019 - 23:38 Яка саме земля зараз продається? Для обслуговування домогосподарства продається, а на продаж земель сільськогосподарського призначення накладено мараторій - поцікавтесь) https://i-ua.tv/soci...nalnii-bezpetsi #16850Опубліковано 14 листопад 2019 - 23:43
ЗАКОН ПРО неРИНОК ЗЕМЛІ
Уявімо на мить ситуацію. В країні немає кримінального кодексу. Ну от нема – і все. Судді судять кожен на свій розсуд, виходячи з того хто як розуміє справедливість. І от політики пропонують проголосувати за кримінальний кодекс однаковий для всіх, але в ньому легалізовані хабарі і право на згвалтування. Питання – я ж мушу підтримувати такий кодекс? Це ж краще ніж ніякий? Хай спершу такий – а там підправимо? Гадаю ті дописувачі, які зараз радісно плескають в долоньки через прийняття закону про «ринок землі» скажуть, що так – такий кримінальний кодекс кращій ніж ніякий. Що дозвіл брати хабарі там де їх не брали і лемент дівчат яких примушують до сексу силою – дрібниці порівняно з великим законодавчим кроком уперед. Право їхнє. А я вважаю, що ніж приймати ідіотський закон, краще не приймати ніякого. Принаймні – краще самому не маратися. Зразу зауважу – я переконаний прибічник закону про ринок землі. Я підтримую ідею, що людина яка має пай, але давно живе в місті мусить мати право продати свою землю. Я не з чуток знаю, що фермери бояться інвестувати в рекультивацію земель, бо реальна ситуація коли тобі не продовжать договір оренди. Але. Розумієте, ринок це не тільки скупчення яток з торгівцями – це ще й певні правила гри. Наприклад на кожному харчовому ринку мусить бути санстанція яка перевіряє харчові товари, і санінспектори бувають нечувано люті. Те саме з землею. Коли нам кажуть, що Україна в компанії 4-5 країн де немає ринку земель – це дуже тупа маніпуляція. В більшості розвинутих країн продаж-купівля землі добряче регулюються. В Польщі дозволено купляти землю лише іноземцям, які проживають в Польщі останні 5 років, у Румунії і Угорщині – тільки громадянам країн ЄС. «Закон» же який просувають «Слуги народу» по факту обмежень не встановлює, тобто чималі обсяги української землі можуть опинитися у власності росіян. Правда гарно? Не передбачені механізми земельних аукціонів. Не передбачене взяття землі у концесію. Ми навіть не знаємо скільки точно у нас землі – не завершене кадастрове оформлення банку земель країни. Ціна, яку називає уряд – одна з найнижчих у Європі, при тому що в Україні зосереджена чимала частка світових чорноземів. Я вже зараз бачу хто буде найбільше зацікавлений у законі який просуває СН – українські агрохолдинги. Якщо хтось не в курсі, власника одного з найбільших, звуть Ринат Ахмєтов. Агрохолдинги для купівлі земель мають все – і кошти, і доступ до кредитів, і юристів які організують купівлю. Ті обсяги, які передбачені запропонованим «законом» дозволять агрохолдингам зберегти вест свій земельний банк в межах країни і навіть збільшити. Не буде в них проблем і з громадянством – вони вже громадяни України. А от чи зможе купити землю фермер?.. За гетьмана Скоропадського (1918 р.) держава створювала спеціальний Земельний банк який мусив кредитувати аграріїв як раз для купівлі землі. Нині фермерам прийдеться звертатися до комерційних банків... З усіма похідними. І це ще не повний перелік. У нас дуже люблять ставити в приклад країни Європи, але результат у нас весь час чомусь виходить як у Мексиці або Перу. Влада і всі прибічники закону від СН нам розповідають, що запуск ринку землі зразу нас зробить аналогом Польщі або Румунії. А я от всерйоз боюся аби в нас не сталося як на Філіппінах, де земельна реформа призвела до зникнення фермерів як класу. Це лише перше читання – закон відрегулюють? Хто, «Слуги народу»? Нам мало прикладів того як СН витирає ноги об закон? Скажіть, ну от чому б не сісти, не подумати, і не прийняти притомний закон, прийнятний для фермерів? До речі, Світовий банк про закон від СН вже теж висловився недвозначно. Повторюю, я прибічник ринку землі. Але – РИНКУ, а не мануалу з купівлі української землі агрохолдингам за копійчаною ціною. Погоджуватися зі мною чи ні – справа ваша. Так кримінальний кодекс з правом на хабарі та згвалтування кращій за відсутність КПК як таке. Ви ж згодні? PS: Не факт - скоріше на запоребриковських... Відредаговано Kalinna, 14 листопад 2019 - 23:54.
#16851Опубліковано 14 листопад 2019 - 23:59
Мені прикро. Люди часто пишуть: я маю пай, давно хотів його продати, ніяк не міг, а тепер от. Або: я маю пай, хто змусить мене його продати, якщо я не хочу, що ви зраду розвели.
Як ви можете через свої дрібні інтереси не бачити картини ширше? Ринок землі - це не лише про ваш пай, це про сотні тисяч гектар державної землі сільськогосподарського призначення. Необлікованої офіційно. Відкрити ринок землі зараз, в нинішніх умовах нашого суспільного ладу (тобто олігархату) - це дозволити скупити, підгребти її спершу нашим олігархам, а потім через них уже й іноземним корпораціям. Адже це вже буде приватна власність, так? І приватні власники вже зможуть згодом продати її наступним власникам, еге ж? При потребі, законодавство по ходу підкоректується, ви не сумнівайтеся. А якщо у кубі цієї землі буде прісне озеро, то й воно автоматично перейде у приватні руки. Чи бурштин, чи будь-що. Пам'ятаєте ваучерну приватизацію 1993-94 років? Коли кілька майбутніх олігархів підгребли до рук усі підприємства, усю промислову власність країни? Сильно ви тоді виграли на цьому? Невже ви не бачите, що це ті самі граблі? (До речі, консультували Україну щодо тієї приватизації міжнародні фінансові установи). А здавалося, рухаємося в бік цивілізованого капіталізму-приватної власності-держава не ефективний власник тощо. Були адекватні пропозиції від деяких нардепів про створення державного банку землі. Це якраз про дрібні інтереси людей. Якщо власник має пай і хоче його продати - продає земельному банку за нормальною фіксованою ціною. Якось із тим всім упускаються процеси децентралізації та інтереси місцевих громад. Адже з такими темпами передавати у розпорядження місцевим громадам уже не буде що. А земля - це ж їх найбільший ресурс для розвитку. Ах, ще ж МВФ, так. Ви ж напевно чули як вони роками наполягали на відкритті ринку нашої землі? В України так багато кредитів, не підозрюєте чим будемо розраховуватися? #16852Опубліковано 15 листопад 2019 - 09:29 іноземні компанії і так зможуть володіти землею. і в подальшому земля буде в одних (двох, трьох) руках як і все інше... ( у олігархів. і не обовязково місцевих).
З.І. ринок землі не наповнить бюджет, як його не наповнила приватизація. це просто "законний" спосіб забрати ВСЕ в "одні руки"... #16853Опубліковано 15 листопад 2019 - 10:02
І додати нічого, крім уточнення, що маємо "ринкову" ціну на українські чорноземи - від 1000-2200$ за га, або 22 $ за сотку! Вони ж саме так коштують? Відредаговано Kalinna, 15 листопад 2019 - 10:06. #16854Опубліковано 15 листопад 2019 - 11:50 #16855Опубліковано 15 листопад 2019 - 19:24
Андрій Піонтковський: Кремль готує громадянську війну на всій території України. Зеленський, врешті-решт, повинен це зрозуміти
https://espreso.tv/a...en_ce_zrozumity #16856Опубліковано 15 листопад 2019 - 20:04
Звіти НБУ показують, що бізнес звужується - насувається економічний колапс, - нардеп Бондарєв
https://m.censor.net...ardep_bondaryev #16857Опубліковано 15 листопад 2019 - 23:35
Ну приблизительно как я и ожидал: вы просто не в курсе ситуации с землей - вот и повторяете "страшилки" земельных барыг. К вашему утверждению, что земля якобы "не продается" (это первый попавшийся пример)- https://www.olx.ua/o...tml#df64bc37d0/. Это конечно "мелочь", но "прикупить" вы можете сколько угодно. При этом при нынешних теневых схемах разумеется не платятся ни налоги, ни сборы... Это первое Второе. Т.н. "запрет" на продажу земли позволяет доморощенным олигархам фактически распоряжаться формально "государственной" землей за бесценок, а за паи платить людям от 10 до 40 % (в лучшем случае) от реальной цены. Не могу написать "рыночной", потому чтто цивилизованного рынка у нас нет. Третье. Стоит определиться, что вы хотите: "цивилизованную Европу" или "коммунистический экс-СССР". Во всем мире земля продается и покупается. И последнее. Весь хай со страшилками поднят олигархами, которые хотят и дальше распоряжаться черноземами по своему усмотрению не платя за это реальной цены. Самая распространенная схема сейчас такова: получить землю в пользование - посадить агрокультуру - за 5-7-10 лет (зависит от выращиваемой культуры) "убить" землю не вкладывая ничего в ее восстановление - после чего просто взять новый кусок земли и так по кругу, благо в Украине свободной земли пока избыток. При частной собственности на землю такой финт уже не получится, потому что: - за нее придется плаить реальную стоимость - придется вкладывать силы и средства в восстановление плодородности и вести хозяйство рачительно (а это тоже стоит денег), "перебежать" на новый участок не получится - покупать кажждые 5-10 лет новый пай не выйдет - приход зарубежных компаний с их технологиями тоже не считаю минусом - глядя на них и наши научатся полезному + доходы от налогов + работа местным жителям А тто, что иностранцы придут - сомнений нет. Посмотрел я на КАКОЙ почве к примеру в Германии выраживают сельхозкультуры (грубо говоря смесь песка, веток, листьев + удобрения разумеется), то с черноземом по-любому хлопот меньше Вы против свободного рынка земли ? Вы хотите защищать местных олигархов и покупать продукты питания дороже, чем в Европе (пресловутый лук это осенью в Украине - до 40 грн, в Польше ... 6-8 грн) ?
#16859Опубліковано 16 листопад 2019 - 04:29 Не буду щось доводити - людина, що орієнтується на об'яви ОЛХ для не лохів, звісно знає більше, за тих, що володіють земельними паями. Росіяни, як скуплять землю - заживемо( Відредаговано Kalinna, 16 листопад 2019 - 04:32. #16860Опубліковано 16 листопад 2019 - 09:03 какой же вы наивный 1. Свободной земли о которой вы упоминали, «сеют 5-7 лет и меняют» уже давным-давно нет, уже всё и везде разделано: пастбища, обочины, любой квадрат, который можно засеять. 2. Цену реальную, как вы говорите, никто не заплатит, у нас нет фиксированной цены, а есть рыночная, которую сделают копеечной. Не так много людей, у которых есть деньги на покупку, неужели они не поделят землю между собой и не сформируют цену для себя. Деньги в бюджете для кредита простому фермеру не предусмотрены, а в банке да под такие проценты никто не будет брать. Предложат за пай условно 1000$, бабушка не согласится «мало», ну и простоит год ее земля в бурьянах, а ещё и налоги надо заплатить и так год-два. Через три года она продаст пай за 500$, ибо стоит выбор взять хотя бы то что дают или вообще отказаться ибо налоги то платить надо. А их 100% подымут, для того чтобы стимулировать продажи. Сейчас во многих сёлах, где нет работы или той же бабушке сумма аренды помогает выжить и не везде она копеечная. В Машевском районе за пай в Михайловке платят чистыми 30000 грн, в Павловке 42000грн. Рынок земли нужен, но не сейчас. Сначала надо построить правовое государство без коррупции, а потом продавать единственное, что ещё не продано. (ИМХО)
3 користувачів читають цю тему0 учасників, 3 гостей, 0 анонімних користувачів |
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут. |