Перехід до вмісту

Фотографія

Політична тема

• Будь ласка, увійдіть в систему, щоб відповісти
18832 відповідей у цій темі

Опитування: Вибори міського голови 2020 (65 учасник (и) подав (а) голоси)

За кого плануєте голосувати у другому турі

1. Мамай Олександр (6 голос [9.23%])

Відсоток голосів: 9.23%

2. Іващенко Сергій (33 голос [50.77%])

Відсоток голосів: 50.77%

3. не голосуватиму (22 голос [33.85%])

Відсоток голосів: 33.85%

4. Зіпсую бюлетень (4 голос [6.15%])

Відсоток голосів: 6.15%

!Голосуйте! Гості не можуть голосувати

#8021 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • ЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗерняткоЗернятко
  • 13 201 повідомлення
  • Місто:Полтава

Нагороди

2             2   

Опубліковано 07 квітень 2014 - 20:38

я вот тоже какое-то время не могла понять почему меня так настораживает федерализация, вроде как умом "за", но 

к

теперь поняла - потому что федерализация Украины в первую очередь нужна кремлю, потому что с приходом в Украине к власти тех, кто пришел - кремль потерял контроль над укр. 

при федерализации ему легче будет контролировать/назначать конкретных губеров (или как они там будут называться)

это из разряда - разделяй и властвуй

Оля, ну не зря же есть поговорка "Гуртом і батька легше бити". Пока мы едины, нас не так то легко и сломать.

С планшета не очень удобно цитировать поэтому пишу так.

Даша, по поводу Новосибирска. Сибирь - это вообще государство в государстве. Там процентов 60 выходцев с Украины. Я думаю, не зачем рассказывать почемк. А Академгородок там вообще наверно процентов 90 украинцев. Более того, сейчас там очень много украинцев ездит на заработки.

У них там сейчас в голове не укладываеться, что может между нами быть война.

Другое дело центральная Россия. Вот там бывает реально страшно.  И чем глубже в деревню, чем менее думающий контенгент, тем печальнее и даже года 3 тому уже было жутковато.

#8022 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення
  • Ім'я:Ира

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 20:45

якби мене в рашці ласкаво називали "хохлушечкою" - то був би останній раз, коли б я спілкувалась з тими людьми

Мене в Кишиневі при знайомстві одна дівчина так назвала. З тієї секунди я перестала її сприймати як гарну знайому... Сама ніколи ні до кого конкретно не казала "москаль". Для мене це "збірний образ" людей, про яких я писала вище.

не знаю....глядя на это всё - еще раз утверждаюсь в необходимости федерализации. не понимаю, чего так панически боятся этого слова .... не, ну то, что правительство против- это понятно...терять часть власти не хочется...
просто наша страна настолько разнообразна - менталитетом, культурными ценностями,историческими героями и т.д....что одному хорошо - другому хуже смерти... но в то же время, как бы там ни было - у нас одна национальность, значит надо искать компромиссы и учиться уважать потребности других...
в мире полно федеральных стран.... унитарность не всегда означает благополучие..
в США он вообще 50 штатов и чувствуют себя комфортно... определенные важные вопросы - безусловно централизованы, но каждая единица имеет право на самореализацию....все свою страну любят, в каждом штате учитываются интересы большинства...

в любом случае это лучше, чем те движения, которые сейчас происходят.... Крым уже отбежали, а сейчас и юго-восток в нервном состоянии...

З виділеним згодна. І потрібно шукати компроміси зараз, а федеративність нас тільки ще більше розділить. Це не вихід для примирення.

у татар я отдыхала летом 3 дня на море .сказать я что я была в шоке не чего не сказать  .я раньше ездила на ЮБК а на день независимости поехала в Приморский .как они себя вели  :ssora: фу .бухали ,дрались с отдыхающими  :4esslovo: .

Я з таким зіткнулась в Одесі, де масово відпочивали молдовани...

• Nyutta це подобається

#8023 lidlekcc

lidlekcc

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 420 повідомлення
  • Місто:полтава

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 20:47

Оля, ну не зря же есть поговорка "Гуртом і батька легше бити". Пока мы едины, нас не так то легко и сломать.

С планшета не очень удобно цитировать поэтому пишу так.

Даша, по поводу Новосибирска. Сибирь - это вообще государство в государстве. Там процентов 60 выходцев с Украины. Я думаю, не зачем рассказывать почемк. А Академгородок там вообще наверно процентов 90 украинцев. Более того, сейчас там очень много украинцев ездит на заработки.

У них там сейчас в голове не укладываеться, что может между нами быть война.

Другое дело центральная Россия. Вот там бывает реально страшно.  И чем глубже в деревню, чем менее думающий контенгент, тем печальнее и даже года 3 тому уже было жутковато.

дык в том то и дело, что наше "единство" нас как раз и разьеденяет((( это как противосила - чем больше сдавливают, тем сильней хочется вырываться... может если дать больше свободы регионам, то и люди успокоятся...

иногда  стоит пожертвовать малым, что-бы не потерять бОльшее...

а по поводу регионов, так и у нас точно также есть такие ... в том же ЛЬвове люди очень интелегентные и "виважені" на русскоязычных не кидаются. а подруге в Дрогобыче (тоже Львовская обл.) прямиком сказала продавец в магазине дословно - "ти, собако, український хліб жереш, а по -українськи розмовляти не вмієш".

просто никогда не надо такие проявления ставить в норму...оно ж потом как снежный ком...

Відредаговано lidlekcc, 07 квітень 2014 - 21:08.

#8024 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 20:59

Напишу про знайомих і родичів в Росії. Моя тітка, 2 сестри живуть в Ростові, раніше спілкувалися по скайпу, по асьці, із загостренням подій, особливо коли наш "легітимний" до них приїхав від них одна агресія :( На наші слова, що все у нас тут мирно, спокійно і т. д. тільки те, що ми зазомбовані бандерами. Зараз на зв’язок не виходять.

Ще є сестра дідуся, живе в Москві. З нею спілкувалися більш менш нормально, хоча вона вважає що це наші сепаратисти винні, а Путін не при чому.

Одногрупник живе в Сочі 4 роки, на новий рік приїжджав, то 100% підтримував майдан, був "за" звергнення Януковича, в лютому на зв’язок вже не виходив, але можливо це з політ. ситуацією не зв’язано.

Чоловік подруги працює в Москві нелегально, то не приїхав по плану додому тиждень тому, тому що боїться, що прямо з потяга заберуть на війну. Їх там напевне налякали, що всіх, хто їде з Росії з укр. паспортами примусово мобілізують...

Ще один знайомий декілька років в Москві був на заробітках, то коли був майдан, він в перших рядах стояв на барикадах.

• Tanesk це подобається

#8025 slm

slm

Стремлюсь к совершенству

• Модератори
  • 3 614 повідомлення
  • Місто:Полтава, пл.Зыгина
  • Ім'я:Ирина

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:01

ошиблись)есть хорошая знакомая в Питере,и мамина лучшая подруга там же.да,не родственники,но и не самые далекие люди, так вот, мамина подруга с нами разговаривать на пол темы не может,только самые общие слова, точно тоже говорит наша соседка о своих друзьях

Я не совсем поняла мысль, но если вы к тому, что они с вами не разговаривают на полит. темы потому, что считают вас "фашистами", то это у вас так. А у меня не так. Поэтому не стоит говорить о всех русских одинаково.

#8026 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:05

дык в том то и дело, что наше "единство" нас как раз и разьеденяет((( 

может стоит пожертвовать малым, что-бы не потерять бОльшее...

Да ну?  Ну вот реально, каждый читает то, что хочет читать и не хочет понять то, что пытаються донести. Ваш пост яркий этому пример.

Девочки, а чего вас так нервирует слово "хохол", "хохлушка". Почитайте истоию возникновения слова, гордитесь им и .. успокойтесь.

#8027 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:20

Да ну?  Ну вот реально, каждый читает то, что хочет читать и не хочет понять то, что пытаються донести. Ваш пост яркий этому пример.

Девочки, а чего вас так нервирует слово "хохол", "хохлушка". Почитайте истоию возникновения слова, гордитесь им и .. успокойтесь.

тому що мене називали так не "з посмішкою", як пише Даша, а з "насмішкою". Із розряду "панаєхалі"

#8028 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення
  • Ім'я:Майя

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:27

а ти гадаєш, що ті хто нас так називають, знають історію виникнення слова? відповідь очевидна

#8029 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:31

Ну так кто мешает вам просветить?))

Відредаговано Marusja, 07 квітень 2014 - 21:31.

#8030 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:34

Ну так кто мешает вам просветить?))

не вважаю це вдалим жартом

#8031 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:43

не вважаю це вдалим жартом

Акто сказал, что я шутила?

Если вы будете воспринимать хохлушка, как оскорбление, понятно что эмоции будут зашкаливать и явно не позитивные.

А я, например, горжусь, что являюсь "сыном солнца". 

#8032 Майя

Майя

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 20 843 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:49

два смайли в кінці речення

Если вы будете воспринимать хохлушка, как оскорбление, понятно что эмоции будут зашкаливать и явно не позитивные. А я, например, горжусь, что являюсь "сыном солнца". 

тобто, якщо тобі будуть говорити, що ти хохлушка з явно зневажливим віддітнком - ти будеш посміхатися і пишатися, що ти являєшся "сином сонця"? от так я і повірила

#8033 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:51

Если вы будете воспринимать хохлушка, как оскорбление, понятно что эмоции будут зашкаливать и явно не позитивные.

А я, например, горжусь, что являюсь "сыном солнца". 

До речі, а що образливого в фразі "хто не скаче той москаль"?

#8034 lidlekcc

lidlekcc

Докторка мамських наук

• Завсідники
  • 3 420 повідомлення
  • Місто:полтава

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 21:55

правда? 

точно такое же унижение и неуважение, когда коверкают национальность - жид, хохол, москаль, бульбаш  и т.д.   а во вторых в смысле самой фразы....

#8035 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 22:03

правда? 

точно такое же унижение и неуважение, когда коверкают национальность - жид, хохол, москаль, бульбаш  и т.д.   а во вторых в смысле самой фразы....

що образливого? Ні до кого конкретно вона не направлена, вона не закликає до якихось протиправних дій. На майдані її вигукували не для приниження когось, а для того, щоб зігрітись в мороз. А що саме слово москаль - не образа я зрозуміла з вашої фрази "москалям не весело", тобто самі їх так називаєте...

http://ukraina-razom.org.ua/

Пропоную альтернативну зустріч форумчанок, хто не йде на др форума)) Або хто встигне і туди і туди (я не в курсі на скільки зустріч)

• Tanesk це подобається

#8036 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 07 квітень 2014 - 22:07

два смайли в кінці речення

тобто, якщо тобі будуть говорити, що ти хохлушка з явно зневажливим віддітнком - ти будеш посміхатися і пишатися, що ти являєшся "сином сонця"? от так я і повірила

А что смайлики в конце предложения это априори только шутка? Вопрос риторический

Вот сколько была в России лично ко мне так никто не обращался. и поверьте, не обратиться

#8037 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 07 квітень 2014 - 22:11

Как минимум ты знаешь почему ты "хохлушка", а вот они не в курсе, что кому то взбрендилось придумать такую речевку аби согреться. И кстати, да, москаль и кацап наамного обиднее. Сама история возникновения чего стоит.

#8038 Marusja

Marusja

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 13 201 повідомлення

Нагороди

2             2   

Опубліковано 07 квітень 2014 - 22:14

що образливого? Ні до кого конкретно вона не направлена, вона не закликає до якихось протиправних дій. На майдані її вигукували не для приниження когось, а для того, щоб зігрітись в мороз. А що саме слово москаль - не образа я зрозуміла з вашої фрази "москалям не весело", тобто самі їх так називаєте...

http://ukraina-razom.org.ua/

Пропоную альтернативну зустріч форумчанок, хто не йде на др форума)) Або хто встигне і туди і туди (я не в курсі на скільки зустріч)

Пфффф, а сам смысл фразы? Почему кто-то кому-то должен доказывать свою нац приналежность какими то действиями?

И в российских СМИ идет другая речевка "Москаляку на гілляку" А этому какое оправдание?

• slm це подобається

#8039 Ipiha

Ipiha

Докторка мамських наук

• Довгожителі
  • 11 821 повідомлення

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 22:23

Пфффф, а сам смысл фразы? Почему кто-то кому-то должен доказывать свою нац приналежность какими то действиями?

И в российских СМИ идет другая речевка "Москаляку на гілляку" А этому какое оправдание?

Нічого не можу сказати. На майдані я таких фраз не чула, в ЗМІ також. Що там каже рос. телебачення - не знаю. Мені вистачило пари хвилин їх новин.

Зараз на громадському онлайн Харків і штурм ОДА, пожежа, коктейлі молотова.... кажуть, що там є полтавська міліція в будівлі, підтримують сепаратистів

#8040 Гелла

Гелла

Мама-лентяйка

• Довгожителі
  • 6 539 повідомлення
  • Ім'я:Олена

Нагороди

Опубліковано 07 квітень 2014 - 22:28

Пропоную альтернативну зустріч форумчанок, хто не йде на др форума)) Або хто встигне і туди і туди

Я би прийшла)) але, судячи з усього, на роботі планується "зустріч" працівників із сміттям на схилах ставка біля Садів.. 

Зараз на громадському онлайн Харків і штурм ОДА, пожежа, коктейлі молотова..

Дивлюся на Громадському, а чоловік збирає "тривожну" сумку... здається, що сьогодні ночувати буде не вдома(((

Відредаговано Гелла, 07 квітень 2014 - 22:34.

4 користувачів читають цю тему

0 учасників, 4 гостей, 0 анонімних користувачів

Важливі повідомлення

Про рекламу на форумі читати тут.

Реклама