Я на полит.тему читаю только форум и ссылки которые кидают тут ) Периодически спорю с друзьями, но у нас мнения почти со всеми совпадают, а с кем нет - то мы очень культурно спорим или вовсе избегаем этой темы.
Предлагаю брать своих карапузиков и выходить на улицу, погода отличная. Там и СМИ им интернет не мешает))) А с подружками обсуждать памперсы, пеленки и новые достижения ваших крох. Тогда жить станет чуточку легче)))
А я круглосуточно мониторю последние новости, и на улице тоже - по другому не умею.
Но на МАМСКОМ форуме хочу абстрагироваться от внешних проблем.
Подозреваю, что если б это напрягало только меня, то не стояло бы 13 спс под моим постом.
сейчас подруга лежит в Киеве в больнице с двумя тётками с Закарпатья (не путать с Западной УКраиной- так они еще одна ооочень специфичная, совершенно не похожая на УКраину область, точно так же, как и Крым). Так вот - они майданом не то что не жили, а даже никто туда не ездил...сейчас в шоке от всего происходящего. Свободовцев боятся, как чертей и говорят, что этого лайна (изв.) у них нет.
Як ви гарно розписались за усе Закарпаття, та ще й скориставшись такими надійними джерелами) Напевне мій кум з Хусту та його друзі випадково потрапили на майдан та були там з листопада по березень.
Щодо Криму, то маю інформацію з "перших вуст" про погрози молодій мамі та пропозиції вертатися додому (вона з Івано-Франківська, чоловік її кримчанин, живуть в Чорноморському). На референдум вони не ходили, та й думки свої не афішували. Може це й поодинокий випадок, та ось в мене така історія.
Як ви гарно розписались за усе Закарпаття, та ще й скориставшись такими надійними джерелами) Напевне мій кум з Хусту та його друзі випадково потрапили на майдан та були там з листопада по березень.
Щодо Криму, то маю інформацію з "перших вуст" про погрози молодій мамі та пропозиції вертатися додому (вона з Івано-Франківська, чоловік її кримчанин, живуть в Чорноморському). На референдум вони не ходили, та й думки свої не афішували. Може це й поодинокий випадок, та ось в мене така історія.
нет, я не "гарно розписала", а написала, то, что услышала. точно также, как вы про своего кума.
просто когда нам каждый день показывали постоянные картинки, что все поддерживают майдан (кто копеечкой, кто огурцами, кто тушонкой и бесплатными рейсами), то именно такое впечатление и складывалось...
для меня, допустим, было очень неожиданно, что некоторые (может это и единичный случай, я ж не утверждаю) в Закарпатье майдан вообще не воспринимали...
Я честно (без сарказма) думала, что на западной все просто "тішаться" от таких изменений...
ммм... ну хотя бы по тому факту, что количество людей на майдане в лучшем случае составляло не более 5% от общего населения страны - это около 500чел на область....
эффект дежа вю ... вроде этот момент уже не раз обсуждался на форуме...
Хм, математика страдает. По вашим подсчетам в стране у нас 240 тыс. человек???
Хм, математика страдает. По вашим подсчетам в стране у нас 240 тыс. человек???
не, то я просто так прыгнула...
если взять приблизительно, что на майдане 10тис. чел и разделить их на 24 области, то получается по 416, я взяла больше - по 500чел.
если взять приблизительно, что на майдане 10тис. чел и разделить их на 24 области, то получается по 416, я взяла больше - по 500чел.
да? а в реале потоки г...а из СМИ, интернета и пр. - ниче? нормально воспринимаешь?
завидую!
Дописано: если кто-то не понял, то под г…ом подразумеваю всеобщее политнапряжение в СМИ, нете, общении с родней/друзьями/приятелями в соцсетях, на форумах, в реале и т.д., кАроче, кто захотел меня понять - тот понял.
для мене СМИ і інтернет - це не реальне життя В реальному я сілкуюсь з реальними людьми, і оскільки всі такої думки як і я, то цю тему майже не підіймаємо. Тут на форумі мені цікаво почитати що ж думають люди інших поглядів, так як я їх тільки тут бачу (не беру до уваги коменти під новинами в інтернеті)
интервью не видела, но с людьми общаюсь часто, на уроках лично присутствовала в прошлом году)
это та подруга, которая говорила, что в Ялте нет школ с преподаванием на украинском языке?
Вона говорила, що немає в садочку укр. мови, що дитині 6 років, а вона майже не знає укр. слів, бо тільки мама спілкується з неї на укр. На підготовчих заняттях перед школою я так розумію теж. Настя з нею спілкувалася на суржику, то вона її погано розуміла(
нет, я не "гарно розписала", а написала, то, что услышала. точно также, как вы про своего кума.
просто когда нам каждый день показывали постоянные картинки, что все поддерживают майдан (кто копеечкой, кто огурцами, кто тушонкой и бесплатными рейсами), то именно такое впечатление и складывалось...
для меня, допустим, было очень неожиданно, что некоторые (может это и единичный случай, я ж не утверждаю) в Закарпатье майдан вообще не воспринимали...
Я честно (без сарказма) думала, что на западной все просто "тішаться" от таких изменений...
На українському телебаченні показували як тих, хто підтримує, так і інших. Я не бачила картинок, що всі підтримують майдан. Не ті канали дивлюся?
Я правильно вижу - это миллион? Галь, а Вы в ноликах не ошиблись? На Майдане и прилегающих улицах столько людей просто не поместится ни при каком раскладе.
Я правильно вижу - это миллион? Галь, а Вы в ноликах не ошиблись? На Майдане и прилегающих улицах столько людей просто не поместится ни при каком раскладе.
точно було, якраз на прилеглих вулицях. Здається навіть рекорд тоді встановлювали. Це не на виступі ОЕ зафіксовано?
Хворіла, чотири дні не заходила на форум. Всі сторінки цієї теми не одолала, але натрапила на те, що прийшов час тикати носом...
прийшов, так прийшов
вимагаю публічних вибачень від тих, хто видавав "Галицький віночок" за дії бандерівців (фото не викладатиму, всі зрозуміли про що йде мова)
Псевдо "Галицький віночок" упівців
Польські та російські імперські українофоби часто використовують аргумент "Галицького віночка" (тут - перше фото), щоб очорнити діяльність УПА на теренах Західної України. Мовляв, ось що зробила кровожадна УПА восени 1943 року у селі Лозова Тернопільської області.
Та крім села Лозова і Тернополя, можна натрапити й на інший підпис під фото, який адресує ці жертви то до Козової, то до Бучача, то до Бережан. Дивний розгардіяш, правда? Але найцікавіше те, що вже кілька років минуло з тих пір, як польська газета розкрила правду про цю фальшивку ("Faszywy opis, prawdziwe zbrodnie", Rzeczpospolita, 19 maja 2007), а фото продовжує свій хітпарад.
Завдяки польським науковцям Аді Рутковській та Даріушу Столі, зокрема їх резонансній публікації на сторінках газети Rzeczpospolita 19 травня 2007 року, стала відомою достеменна історія походження цього фото.
Так ось, виявляється, українці не мають нічого спільного із цим злочином! Фото походить не із сорокових, а з двадцятих років минулого століття, його зробили слідчі, і на ньому зображені не польські діти, а циганські. Що більше, фотографій із місця події є декілька, і всі їх свого часу опублікували разом із справжньою історією злочину, який стався 1923 року. “Це сталося вночі проти 12 грудня 1923 року, – стверджують автори газети Rzeczpospolita. – Чотири жертви – це циганські діти, а вбивцею була їхня божевільна мати, 32-річна М.Д. Цю подію докладно описано в публікаціях із судової медицини 1928 року (очевидно, і в тогочасній пресі)”.
"На початку зими 1923 року в селі, недалеко міста Радом, панували злидні та голод. Поліція інтенсивно переслідувала групи циган, які часто брали участь у крадіжках продуктів харчування та тварин у місцевих господарствах [1]. За тиждень до вбивства своїх дітей, 40-річного чоловіка Долінської заарештовали за кілька крадіжок. Жінка залишилася сама з чотирма дітьми без засобів до існування. Не маючи можливості розраховувати на допомогу з боку місцевої і польскої громади циганка з дітьми бродила по замерзлих болотах між селами Antoniówka, Домброва Козловська і Січкі, поступово впадаючи в стан божевільної [1]. Нарешті вона визнала, що єдиним способом захистити своїх дітей від голоду - це їх вбивство. 11 грудня 1923 р. близько 20 години вона повісила на дереві четверо своїх дітей: Софія (6 місяців), Ентоні (3 роки), Броніславу (5 років) і Стефана (7 років) [1]. На наступний день в 13:00 Долінська прийшла в поліцію в Радомі і зізналася у вбивстві. Поліція пішла на місце злочину і ствердила, що злочин дійсно таки відбувся. Долінську арештували, а фотограф з Радома зробив кілька знімків повішених дітей[1]."
Уперше фото надрукували у статті “Маніакально-депресивний психоз у судово-психіатричній казуїстиці” авторства Вітольда Люнєвського (тут - друге фото). Стаття з’явилася в психіатричному щорічнику Rocznik Psyhiatryczny. Подію з ілюстрацією описано і в “Підручнику із судової медицини для студентів і лікарів”, який видав професор Віктор Гриво-Домбровський 1948 року (тут - третє фото).
“Це, власне, доконаний факт, що вбивцею дітей була їхня мати, – наголошує Rzeczpospolita. – Нещасна жінка вбила чотирьох дітей у розпачі після арешту чоловіка та розпаду циганського табору, в якому вона жила, з переконання, що їм загрожує неминуча голодна смерть. Наступного дня вона зголосилася до поліції”.
Уперше світлину приписали до злочину українців оприлюднивши у вроцлавському журналі Na rubiezhy на початку 1990-х з таким підписом: “Польські діти, замордовані й убиті підрозділом УПА в околицях села Козова на Тернопільщині восени 1943 року (зі збірки д-ра Станіслава Кшаклєвскего)”. Через два роки те саме фото з’явилося в праці Й. Вєнгерскєго “Армія Крайова на теренах Станіслава та Тернополя” з іншим підписом: “Діти, вбиті підрозділами СС “Галичина” в районі Козової, Бережанський повіт (із збірки В. Залоговича)”.
2002 року історик Олександр Корман у праці “Ставлення УПА до поляків на південно-східних теренах Другої Речі Посполитої” подає розширені варіанти походження фотографії та трактування подій, які буцімто на ній зображено. Він стверджує, що фотографія походить із села Козова, чи то Лозова, Тернопільського повіту, і датується 1943-1944 роками. За його словами, світлину привезли до Львова врятовані від різанини поляки, які розповіли, що УПА зробили “...віночки з дітей, прибиваючи їх до дерев на алеї, котру назвали “Дорога до Самостійної України”. Інший варіант походження фотографії та подій, які вона фіксує, подано в праці 2004 року “Про людиновбивство на Тернопіллі” Хоманського та Сікерки. Згідно з їхньою версією, автор світлини – німецький військовий фотограф, який зробив її у селі Козівка Бережанського повіту в листопаді 1943 року.
Насправді, широко використовуване фото із "дітьми, обмотаних колючим дротом, яких закатувала УПА" - це відображення світлини, взятої із з підручника судової медицини Віктора Домбровскєго. А "колючий дріт" виявився згинами пошарпаної світлини.
Висновок №1 - чим більше у брехні видумок - тим більше у неї вірять.
Висновок №2 - рано чи пізно правда просочується на світло.
хто хоче з фото і посиланнями - у мене на сторінці в ВК
тепер для фанатів Ґреґора Ґізі
Ґреґор Ґізі має стати персоною нон-ґрата в Україні.
Та ні, зовсім не тому, що він наїхав на «фашистську» Свободу!
А за те, що він підтримує путінську ґеббелівщину і тупо не помічає ні відрубаних голів у Маріїнці, ні НКВДистських дій Бєркуту включно з подіями останніх днів в Криму, ні Небесної Сотні, розстріляної у центрі Київі. Словом, він взагалі ніххя не помічає.
Ця путінська підстилка навіть не помічає того, що американський сенатор Джон МакКейн чомусь не помітив на Майдані ЖОДНИХ фашистів, антисеміті, расистів, та інших -истів! А навідміну від Ґізі — пан МакКейн на Майдані був неодноразово і особисто!
ПОДИВІТЬСЯ ЗА ЛАНКОЮ:
ПС
Як пише навіть та сама рос.мовна ВІКІ, це Ґізі — коммі-шістка ще та!!
Самі переконайтеся:
Начав политическую карьеру в конце 1960-х годов в качестве ортодоксального члена правящей в ГДР партии СЕПГ, юрист и адвокат Гизи в конце 1980-х годов примкнул к демократическому протестному движению, а в 1990 году, уже в составе объединённой Германии, стал лидером Партии демократического социализма, на протяжении 10 лет возглавлял её парламентскую фракцию в Бундестаге. С 2007 года является одним из лидеров партии и парламентской фракции «Левые»....
....
В феврале 2013 года перед парламентскими выборами прокуратура Германии вновь начала расследование предполагаемого сотрудничества Гизи со «Штази» во времена ГДР. Социалист, как и прежде, всё невозмутимо отрицал, объясняя расследование спекулятивными попытками дискредитировать его перед избирателями. Вскоре из-за отсутствия значимых доказательств дело зашло в тупик и было прекращено, а сам Гизи в очередной раз успешно избрался в Бундестаг и является одним из лидеров левой фракции....
....
Грегор Гизи известен как сторонник социального государства, скептически воспринимает либеральную экономическую модель, блоковое мышление и евроатлантизм. Он с симпатией относится к России.
Гизи не устраивает пребывание воинских соединений НАТО в Германии, «особые интересы» США на немецкой земле, строительство в ФРГ гигантского разведывательного центра ЦРУ. Он требовал активных действий германской контрразведки против «американского шпионажа». http://ru.wikipedia....ki/Гизи,_Грегор
так що на майбутне, якщо намагаєтесь когось у чомусь звинуватити роблячи вигляд, що розумні - перевіряйте інформацію
Моя мама в пятницу получила свою пенсию. Интересно, жители Крыма берут украинскую пенсию , а бюджетники зарплаты, студенты стипендии или говорят " не надо нам, мы подождем русскую" ??? )))
Про выплаты с континента не знаю, но доступ в систему для формирования списков для выплат уже со стороны РФ закрыли, поэтому списки восстанавливают вручную, в том числе на льготников, детей, которым необходима реабилитация, что стоят на учетах, и другие, короче, коснулось самых незащищенных слоев населения. Надеюсь, что Украина будет вести себя благородней и не станет опускаться до таких мелких пакостей.
Про выплаты с континента не знаю, но доступ в систему для формирования списков для выплат уже со стороны РФ закрыли, поэтому списки восстанавливают вручную, в том числе на льготников, детей, которым необходима реабилитация, что стоят на учетах, и другие, короче, коснулось самых незащищенных слоев населения. Надеюсь, что Украина будет вести себя благородней и не станет опускаться до таких мелких пакостей.
Это не мелкие пакости. Это экономика.
Как я понимаю Крым есть неотъемлимой частью Украины. Исходя из этого все социальные выплаты, пенсии, стипендии и зарплаты уже начислены и поступили на счета.
И я подозреваю, что от них никто из жителей Крыма не отказывается. Дальше логическую цепочку можете продолжить сами.
А у меня вопрос к девочкам, которые доказывают (на основе проверенных источников), что Крым до слез рад "возвращению домой". А вот по 1+1 в новостях показывают семьи коренных крымчан, которые оставили там квартиру и уехали. Говорят, только официально уже 25 тысяч людей уехали с полуострова. Это что? Выдумки? Актеры?