Є такий кльовий сайт, називається - маразми українського законодавства. Там науковці і всілякі розумні дядьки і тьотки висміюють діяльність наших вельми грамотних депутатів. Так от. Згідно податкового кодексу:
265.3. База оподаткування
265.3.1. Базою оподаткування є житлова площа об’єкта житлової нерухомості.
При чому термін "житлова площа" не визначено ніде. Але ще за радянського законодавства житловою площею вважалось:
- частина заг. площі жилого приміщення (у вигляді жилої кімнати, кількох кімнат), яка задовольняє потреби гр-н у житлі. До Ж. п. не входять допоміжні приміщення (кухня, ванна кімната, туалет, коридор, балкон тощо).
Тобто від загальної площі квартир з метою оподаткування можна сміливо віднімати площу туалетів-ванн-коридорів? Чи як?
Я так поняла что для тех у кого квартира меньше 120кв.м. или дом меньше 250кв.м. - 1% от минимальной зароботной платы за 1кв.м. У кого площади больше, то 2,7% Но точную сумму устанавливать будут на местах. Так как квартира в Киеве 40кв.м. это одно, а в Полтаве - совсем другое.
265.5. Ставка податку
265.5.1. Ставки податку встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр житлової площі об’єкта житлової нерухомості:
для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв.метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;
для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів, ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.
Я родилась и выросла в Прилуках. Вот поделюсь с вами, как там отметили День Победы. Я слегка в шоке...
тетя была на том митинге, говорит, что когда выступали националисты, которые пропагандируют и считают 9 мая трауром, хотелось плюнуть им в лицо, а ветеранов, прошедших войну и слушающих эти бредни, было жалко
Женя, "не можуть перевищувати 1%" - значит всё ж изымать будут со всех же? правильно? в нашей стране "не больше" обычно значит и не меньше
Юль - сайт классный, я добавила себе в закладки, буду мужу цитировать))))))
Якщо у власності громадянина – одна житлова нерухомість, то оподатковуватиметься лише житлова площа, що перевищує 120 кв.м (для квартир), та 250 кв. м (для приватних будинків). Тобто, якщо власник має квартиру житловою площею в 140 кв.м., то оподатковуватиметься лише 20 кв.м., адже 120 — пільгуються. Але це за умови, що власник має лише одну квартиру. В іншому випадку, якщо він володіє двома, трьома чи більшою кількістю квартир, то обирає, за яку сплачувати податок. У даному випадку уже не важливо, яку площу має друга квартира – за неї доведеться платити.
А про новий порядок реєстрації знаєте? Ну шо ж ви, обовязково почитайте, а то ризикуєте стати нелегалом у власній країні Ух, люблю я регіоналів за ініціативність... тут
А про новий порядок реєстрації знаєте? Ну шо ж ви, обовязково почитайте, а то ризикуєте стати нелегалом у власній країні Ух, люблю я регіоналів за ініціативність... тут
О, Лєн, ти мене зацікавила. Знайшла текст законопроекту, і ось що там написано:
„Громадянин України, іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, а також особа, яка визнана в Україні біженцем чи особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, зобов’язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Місце проживання новонародженої дитини має бути зареєстровано її батьками або іншими законними представниками протягом місяця з дня державної реєстрації народження.”;
Так що, що мав на увазі шановний Олійник - хто його зна....
может теперь будет проще оформлять не по прописке, а по месту жительства, например, помощи различные, пенсии, кредиты и т.д.?
Гиги. І значно простіше можна буде заарештувати людину (якщо треба), відслідкувати, в кого вона живе, зловити арендодавця за жабри.
Новий трудовий кодекс.
Звичайно, у себе на роботі я працювала стільки, скільки потрібно було. Але я потім могла взяти собі отгул, ну і роботодавець був задоволений і шалено ввічливий - як же, подвійну зарплатню я не просила.. А зараз - все чікі-пукі, так і треба, АРБАЙТЕН, шановні, це ваші прямі обов'язки
Згідно з законопроектом “Про державне мито” за який у першому читанні проголосували 251 депутат, митом пропонується обкласти і видачу паспортів, і свідоцтв про одруження, і реєстрацію місця проживання і багато іншого. Зазначені новації пропонується ввести з 1 січня 2013 року.
Згідно з законопроектом “Про державне мито” за який у першому читанні проголосували 251 депутат, митом пропонується обкласти і видачу паспортів, і свідоцтв про одруження, і реєстрацію місця проживання і багато іншого. Зазначені новації пропонується ввести з 1 січня 2013 року.
Женя, пять балів!!! Недавно для оформлення закордонного паспорту мене попросили заплатити за довідку про несудимість... Нє, чого я маю платити і доводити, що я не судима? Що за маразм? Нехай держава доводить, судима я, чи ні.
Еще лет 10 назад подруга, живущая в Греции, рассказывала, что на свою зарплату она выплачивает кредит за квартиру, оплачивает коммунальные (а они у них дорогие, у нас рай по сравнению с ними), покупает продукты, зарплата мужа идет на все остальное.
А потом Греция вступила в Евросоюз, з/п остались те же, а вот цены европейские, денег стало катастрофически не хватать на самый минимум, многие знакомые жаловались, что в их страну стали ввозить все г..но, а у них забирать все качественное, а жителей продолжали считать в Европе, мягко говоря, людьми низшего сорта.
Сейчас у них предстоят очередные выборы, все больше народа начинает поддерживать молодого лидера, одним из обещаний которого был выход из Евросоюза, сдержит ли он свое обещание - неизвестно, но многие на это надеются.
Смотрю я на опыт Греции и понимаю, что наша страна еще минимум лет 50 не будет готова вступить в Евросоюз. А быть свалкой для Европы я не хочу!
Абсолютно не погоджусь з тобою, Женя. Ясен-красен, що в Європі, як і у всьому світі, панує криза. Ясно, що криза в першу чергу торкається економічно незбалансованих країн. Навіть наш уряд прийняв ряд антипопулярних соціальних реформ: пенсійної, податкової і т.д.
Греція від кардинальних мір утримується, хоча її зовнішній борг надзвичайно великий. Крім того, її трясе від корупційних скандалів, а риба, як відомо, гніє з голови.
Окрім того, нашій країні абсолютно необхідно щось вже міняти, а то варимось у власному соку 20 років, надоїло, чесне слово. Нові ринки збуту нам потрібні ( а то так і буде Росія нам війни влаштовувати, то молочні то сирні), нові економічні звязки. Динаміки хочу, ДИНАМІКИ!!!!
Пи.Си. Якщо подрузі там так погано, нехай повертається додому Ми не свалка для Євросоюзу, ми самі для себе свалка