Выпечка
Розпочатий з jabka, 01 чер 2009 08:06
2297 відповідей у цій темі
Опубліковано 14 лютий 2017 - 10:38
"Песочные сердечки в шоколаде"
250 гр сливочного масла или маргарина подтаявшего смешать со 100 гр сахара (или 50 гр сахарной пудры), добавить немного ванилина и разрыхлителя и 2 стакана муки.Замесить тесто в шар и оставить в холодильнике минут на 40.Затем раскатать тесто толщиной 5-7 мм и формочками повырезать.У меня формочки в виде сердечек.Выпекать на листе присыпанном мукой при температуре 18 градусов минут 10-15.
Мне захотелось сделать шоколадную глазурь: 2 ст ложки сахара, 2 ст ложки какао, 2 ст ложки масла, 2 столовых ложки молока - заварить.
Печенье покрыть глазурью и по желанию присыпать кокосовой стружкой.
Приятного аппетита!
Опубліковано 16 лютий 2017 - 14:57
Манник
Ингредиенты:
Манная крупа 250 грамм
Кефир 250 грамм
Изюм 50 грамм
Клюква 30 грамм
2 яйца
чайная ложка соды
Всё смешиваем и выпекаем в мультиварке)
Відредаговано Eлeна, 16 лютий 2017 - 15:11.
Опубліковано 16 лютий 2017 - 15:03
Манник
Ингредиенты:
Кефир 250 грамм
Изюм 50 грамм
Клюква 30 грамм
2 яйца
чайная ложка соды
Всё смешиваем и выпекаем в мультиварке)
Манка не нужна?
Опубліковано 16 лютий 2017 - 15:10
)))
Спасибо! Отредактировала)
Polinka78
-
Місто:Полтава -Paris, France
-
Ім'я:Olga
Опубліковано 17 лютий 2017 - 15:45
Очень простой и очень вкусный яблочный пирог.
яйца - 2 шт.
масло или маргарин - 200 гр.
мука - 2 ст. (250гр.)
разрыхлитель
яблоки - 300 гр.
сахар - 250 гр. (можно меньше)
желтки растираем с половиной сахара, добавляем мелко нарезаный маргарин (или масло), затем муку и разрыхлитель и замешиваем тесто, оно получается очень мягкое
1/3 теста кладём в морозилку
белки взбиваем в густую пену, добавляем сахар
яблоки чистим и трём на терку, затем вмешиваем их во взбитые белки
2/3 теста выкладываем в форму, делаем небольшой бортик, выкладываем начинку из яблок с белками, тесто из морозилки натираем сверху на крупную терку
ставим пирог в разогретую до 180' духовку на 45 минут
у меня была ещё покупная глазурь которую ребёнок захотел сверху намазать)) но, без неё явно будет лучше)
Робила на днях, смачний, тільки цукру клала десь 180 г, на мій смак якраз нормально.
Мрія
-
Місто:Розсошенці
-
Ім'я:Наталія
Опубліковано 20 лютий 2017 - 12:20
ТАРТАЛЕТКИ З БАНАНАМИ І ГОРІХАМИ Готуються досить швидко, самі тарталетки може спекти заздалегідь, вони добре зберігаються.
Тарталетки зі звичайного пісочного тіста, я беру 125 гр масла, 250 гр борошна, 80 гр цукрової пудри, 1 яйце. Змішати, але довго не вимішувати, щоб тісто не було твердим. Випікати до готовності. Зварити згущене молоко, але не в банці, а виливши його в посудину з товстим дном. Буде прекрасне смачне щось))), нагадує і нугу, і ірис, і крем, не знаю як точно назвати. Мені більше подобається, ніж варене у банці. Викласти пару чайних ложок на корзинку (тарталетку), можна класти скільки хочеш, але треба враховувати, що зверху ще будуть фрукти і горіхи, а місця не так уже й багато. Зверху фрукти за бажанням, у мене банани, бо вони не дають соку і не потечуть на молоко. Посипати улюбленими горіхами і прикрасити за бажанням, у мене - шоколадний топінг. Смачного! Це справді легко, спробуйте.
Элисона
-
Місто:Левада
-
Ім'я:Элисона
Опубліковано 21 лютий 2017 - 12:16
Сколько по времени и при какой температуре выпекаете заварные? А то у меня что-то сильно подсохли.
Kalinna
-
Місто:Полтава, Сади 2
-
Ім'я:Інна
Опубліковано 10 березень 2017 - 10:28
Лоранський пиріг з куркою і грибами.
Інгредієнти: Для тіста: Масло - 50 г. Яйце - 1 шт. Холодна вода - 3 ст. л. Борошно - 200 г. Сіль - 1/2 ч.л. Для начинки: Куряче філе - 250-300 г. Свіжі печериці - 400-500 г. Цибуля - 1 шт. великого або середнього розміру Сіль, перець за смаком Олія - 3-4 ст. л. Для заливки: Сир твердий - 150 г. Вершки від 20% жирності - 200 мл. Яйця - 2 шт. Мускатний горіх - 1 ч.л.
Приготування:
Тверде масло з холодильника тремо на грібій тертці, додаємо яйце, вимішуємо. Старатися, щоб маса була однорідною не варто. Додати холодну воду, сіль, поступово додаємо борошно і вимішуємо тісто. Воно має вийти елестичним і не липнути до рук. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30-40 хв.
Куряче філе відварюємо до готовності. Охолоджуємо і ріжемо на дрібні шматочки.
Цибулю порізану кубиками обсмажуємо в олії до м'якості.
Гриби ріжемо невеликими шматочками і відправляємо на сковороду до цибулі, смажимо 6-8 хвили, додаємо подрібнене куряче філе, солимо, перчимо і тушкуємо все разом ще декілька хвилин.
Залишаємо начинку до повного охолодження.
Для заливки збиваємо яйця, додаємо вершки. На дрібній тертці тремо твердий сир і добавляємо його у вершково-яєчну суміш. Додаємо мускатний горіх, все добре перемішуємо (я додатково посолила і поперчила, хоча в рецепті цього не вказувалось).
Жістаємо тісто з холодильника, розкачуємо і викладаємо у форму 26 м. (у мене була 28, але начинки також трохи більше ніж за рецептом), формуючи бортики. Викладаємо начинку, зверху рівномірно заливаємо заливкою. Ставимо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хв. (у мене вийшла майже година, але якість газу останнім часом збільшує приготування всіх страв). Приємного апетиту!
PS: Приріг робиться дуже просто, але з'їдається дуже швидко!
Відредаговано Kalinna, 10 березень 2017 - 10:36.
Мрія
-
-
Опубліковано 27 березень 2017 - 09:50
Робила знову Кіндер Мілк Слайз, рецепт тут
https://mama.pl.ua/i...=2024&p=1171913
Polinka78
-
-
Опубліковано 11 квітень 2017 - 17:06
Fraisier з маскарпоне
Захотілося чогось сезонного, тому вирішила вперше спекти Fraisier (полуничний пиріг), який до цього їла лише купований. Результат дуже сподобався, ділюся. Оригінальний рецепт французькою звідси.
Бісквіт:
Складники для форми близько 21 см в діаметрі.
3 яйця
100 г цукру
80 г борошна
20 г крохмалю (у мене кукурудзяний)
Крем:
3 яйця
60 г цукру
250 г маскарпоне
3-4 листочки желатину (брала 6 г желатину в пудрі)
500 г полуниці
Для прикрашання:
250 г рідких вершків
червоний барвник ( я не додавала, просто розчавила одну ягідку)
20 г цукрової пудри, можна додати кремфікс для стійкості, я не додавала
Приготування:
1. Бісквіт: Білки збити в стійку піну, додати цукор, по одному додати жовтки, обережно перемішуючи спатулою. Вмішати борошно і крохмаль. Випекти в попередньо розігрітій духовці до золотистого кольору. Залишити у формі до повного охолодження.
2. Крем: замочити попередньо желатин в 3 ст. л. води. Відділити білки від жовтків. Збити до побіління жовтки з цукром, додати маскарпоне. Нагріти желатин до повного розчинення і влити в крем. Збити білки до стійких піків і обережно вмішати в маскарпоновий крем.
3. Розрізати бісквіт на два коржі. Викласти половину крему, на нього порізану полуницю, потім залишок крему. Накрити другим коржем і поставити в холодильник на 4 год. Вершки збити з цукром і барвником і прикрасити фрезьє.
Я завжди дуже охолоджую вершки перед взбиванням, тоді вони гарно збиваються.
Мрія
-
-
Опубліковано 12 квітень 2017 - 08:26
Захотілося чогось сезонного, тому вирішила вперше спекти
у людей уже сезон свіжої полуниці... а у нас ще сезон замороженої)))))
Polinka78
-
-
Опубліковано 12 квітень 2017 - 10:32
у людей уже сезон свіжої полуниці... а у нас ще сезон замороженої)))))
Так, якраз в розпалі)
Опубліковано 14 червень 2017 - 12:57
"Кростата с клубникой и заварным кремом"
Для теста: 110 гр размягченного сливочного масла, 60 гр сахара, ванилин, 1 яйцо и 250 гр муки. Масло взбиваем с сахаром, добавляем ванилин и яйцо.И постепенно добавляем муку. Вымешиваем тесто, формируем его в шар и прячем в холодильник на 1 час. Затем раскатываем тесто по форме, формируя высокие бортики. Тесто хорошо прокалываем вилкой в нескольких местах (можно засыпать тесто горохом, чтобы оно не поднималось при выпечке, но я обошлась без этого). Выпекаем корзинку из теста примерно 20 минут при температуре 180 градусов.
Для крема: 130 мл молока, 4 пакетика ванильного сахара, 2 ст ложки муки, 2 желтка, чуть корицы. Молоко подогреваем на небольшом огне. Взбиваем желтки с ванильным сахаром, корицей и мукой и постепенно вливаем эту смесь в подогретое молоко. Мне 130 мл молока показалось катастрофически мало, поэтому его количество я увеличила вдвое, и не прогадала. Варим крем до загустения на небольшом огне, постоянно помешивая.
Сборка пирога: наполняем кростату заварным кремом и украшаем свежими ягодами клубники.
Приятного вам аппетита!
Polinka78
-
-
Опубліковано 15 червень 2017 - 19:28
Кіш з лососем і броколі
Для тіста: 300 г борошна, 150 г масла, 1/2 ч.л. солі, 80 мл (або менше) теплої води.
Змішати борошно з сіллю, додати порізане кубиками масло і зробити масляну крихту. Влити воду, її потрібно рівно скільки, щоб зліпити тісто в кулю. Розкатати, застелити форму, зробити бортики.
На дно викласти 200 г лосося нарізаного шматочками і приблизно стільки ж відвареної на пару броколі, посолити. Залити заливкою з 3 яєць і 250 мл рідких вершків (+сіль, перець). Випікати до готовності, в моїй духовці десь 20 хв при t 180 градусів.
Мрія
-
-
Опубліковано 19 серпень 2017 - 12:59
трубочки із заварного тіста. Вперше спробувала працювати із заварним тістом, як виявилося - дуже швидке і приємне в роботі. Начинку можна брати будь-яку несолодку - курка, м'ясо, печінка і т.д. Думаю, добре виглядатимуть на святковому столі на листі салату чи просто прикрашені зеленню. я ж не прикрашала, бо робила на пробу для себе. Рецепт мовою оригіналу. для теста:Мука — 350 гр Вода (кипящая) — 200 мл Масло растительное — 100 мл Масло сливочное (для смазки) — 50 гр для начинки:Печень куриная -400 гр Лук - 2 шт (средние) Морковь - 1 шт Чеснок - 2 зубка Сметана - 2 ст. л Свежемолотый перец (смесь) Соль Для теста вскипятить воду и масло, влить кипящую смесь в муку и тщательно вымешать, тесто будет очень упругим, как детский пластилин. Накрыть его и поставить остывать. Начинка. Отварить в подсоленой воде печень до готовности. На растительном масле потушить лук , морковь и чеснок до мягкости. Печень и тушенные овощи пропустим через мясорубку, вымешать, добавив, сметану и любимые специи до пастообразного состояния. Тесто разделить на 16 частей. Каждый кусочек теста раскатать максимально тонко, промазать бока растопленным маслом. На край выкладывать фарш и сворачивать трубочкой. Трубочки выложить на противень, можно смазать оставшимся маслом или яйцом и присыпать кунжутом (по желанию). Выпекать при 180 градусах до готовности.
Опубліковано 05 вересень 2017 - 08:21
Кексы на сметане с фруктами
мой любимый самый простой рецепт кексов, которые всегда разметаются всеми. И даже меньший, который плохо ест фрукты, здесь их ест замечательно!
И когда остается несвежая сметана, всегда делаю их. :-)
Зимой делаю с мороженой вишней или сливой!
Нужно:
2 яйца
1 стакан сметаны
1 стакан сахара
1 пакетик ванильного сахара
2 стакана муки
1 ч.л. соды без горки (гашеная уксусом) или 1 ч.л. разрыхлителя
фрукты (свежие или мороженые)
шоколад
Способ приготовления (я готовлю с содой, потому пишу с ней):
яйца взбиваем с сахаром
добавляем сметану, взбиваем дальше
в отдельной емкости в муку добавляем гашеную соду (сухим хорошо перемешать) и высыпать в яичную смесь.
взбить.
добавить ванильный сахар.
шоколад порубить на мелкие кусочки и вмешать равномерно в тесто (я из-за меньшего в основном пока делаю без шоколада).
выкладываем тесто в формочки на треть.
раскладываем фрукты без косточек (самые любимые у нас кексы с вишнями и сливами). если замороженные, то нужно их предварительно разморозить.
еще отлично получается с абрикосами, с яблоками, малиной, смородиной
сверху фрукты накрыть еще тестом.
формочки должны быть наполнены тестом не до верха (где-то на 2/3)
Выпекать в предварительно разогретой до 180 градусов духовке 20-25 минут!
Выход с одной порции у меня 15-18 штук (формочки у меня не большие, обычные)
Приятного аппетита!
Відредаговано mitera, 05 вересень 2017 - 08:39.
Опубліковано 01 жовтень 2017 - 11:02
Дякую Олі polinka78 за рецепт смачних кексиків.) Уже двічі пекла.
Райські шоколадні мафіни зі шматочками шоколаду
у мене вийшли світліші і не потріскались, какао вдома виявилось менше, чим треба)
Опубліковано 01 жовтень 2017 - 16:33
А ми сьогодні пекли "Барні". Із вказаних інгрідієнтів виходить 12 ведмедиків. За основу взяли бісквітне тісто. 4 яйця; 1 ст. цукру; 1 ст. муки. Випікати 10 хв. на режимі конвекція при т. 160 гр.
Polinka78
-
-
Опубліковано 20 жовтень 2017 - 11:58
Кекси з карамелізованими яблуками
400 г яблук (у мене голден)
Борошно - 300 г
Молоко - 250 мл
Цукор - 200 г
Масло - 75 г
Яйця - 2 шт
Розрихлювач - 1 ч.л
Дрібка солі
Яблука почистити і порізати кубиками, покласти в каструлю, засипати 100 г цукру, поставити на вогонь і варити, помішуючи, поки вони не карамелізуються.
Масло розтопити і дати трохи прохолонути. Взбити яйця і цукор, що залишився, до побіління. Додати розтоплене масло і молоко.
Змішати борошно, розрихлювач і сіль, всипати поступово в яєчно-молочну суміш, добре розмішуючи, щоб не було грудочок.
У формочки для кексів покласти по ложці тіста, потім по ложці карамелізованих яблук і зверху знову ложку тіста. Пекти до готовності, приблизно 30 хв.
Відредаговано Polinka78, 20 жовтень 2017 - 12:01.
Опубліковано 01 листопад 2017 - 17:47
Хачапури мегрельские
(напишу два вида:дрожжевые и без дрожжей)
Дрожжевые(похожий рецепт выкладывала Мрія) :
Вода теплая — 150 мл
Сахар — 2 ч. л
Быстродействующие сухие дрожжи — 2 ч. л (можно заменить на мокрые ~25-30гр)
Молоко — 150-200мл
Масло сливочное — 50гр (растопленое)
Яйцо — 1 шт
Соль — 1 ч.л
Мука — 500 гр (может пойти больше, зависит от клейковины)
Сыр сулугуни — 600-800гр
2ст.л сметаны
1ст.л мягкого сливочного масла
Из тёплой воды, сахара, дрожжей и 1ст.л.муки приготовьте опару. Дайте постоять примерно 20-30 минут. Затем в опару добавляем все остальные ингредиенты, вымешиваем тесто минут 10, выкладываем тесто в глубокую миску и даём подойти.
Подошедшее тесто делим на 4 части, сыр натираем на терке. Добавляем к сыру сметану и ложку мягкого масла, хорошо перемешиваем. Порцию теста раскатайте в круг, в середину выложите натертый сыр (~150-200гр). Края теста поднимите и соберите в центре. Переверните мешочек швом вниз и снова раскатайте в круг. Внутри лепешки будет воздух, его можно выпустить проколов хачапури в нескольких местах. Смажьте лепешку взбитым желтком. Духовку разогрейте до 200° C. Переложите хачапури на противень и хорошо посыпьте сыром. Выпекайте в разогретой духовке 8-10 минут, затем увеличьте температуру духовку до 220 и выпекайте до румяной корочки ( примерно 5 минут). Подавать горячими/тёплыми.
Без дрожжей:
250 мл мацони (или 125 мл кефира + 125 мл сметаны)
300 г муки (или сколько потребуется)
1/2 ч. ложки соли
1ст.л сахара
50-70гр сливочного масла
~1ч.л соды
Растопите сливочное масло для теста. Смешайте кефир со сметаной (или возьмите мацони) и добавьте соль, сахар и соду. Перемешайте и влейте растопленное масло. Размешайте до однородности, смесь немного запенится. Теперь постепенно насыпайте муку, замешивая тесто. Оно должно получится мягким и пушистым. За счет масла, оно почти не будет липнуть к рукам.
Делаем начинку, как и в первом варианте(сулугуни, сметана, масло), можно добавить зелень, соль по вкусу.
Формируем хачапури точно так, как и дрожжевые. Положите хачапури на разогретую сухую сковороду. Накройте крышкой и выпекайте несколько минут на среднем огне.Переверните на другую сторону и подержите еще немного, но уже без крышки. Готовые хачапури должны быть с двух сторон покрыты светло-коричневыми пятнышками. Снимите хачапури со сковороды и сразу смажьте сливочным маслом. Точно также приготовьте остальные лепешки. (Накрывайте их, чтобы они не остывали.)
Відредаговано lisica, 01 листопад 2017 - 17:51.
1 користувачів читають цю тему
0 учасників, 1 гостей, 0 анонімних користувачів
Відповідати на цитовані повідомлення Очистити
|
Важливі повідомлення
Про рекламу на форумі читати тут.
|